Fòrum CAT

Didac ho ha escrit

L'Ajuntament de Tarragona anuncia una retallada de les subvencions a entitats esportives

Font: delCamp.cat Les mesures per reduir el dèficit públic també arriben a l'àrea d'Esports
Redacció - Tarragona
07 de juny de 2010

L'Ajuntament de Tarragona ha anunciat aquest dilluns una retallada en les subvencions econòmiques cap als clubs esportius de la ciutat. Les retallades per reduir el dèficit públic també han arribat a la regidoria d'Esports del consistori tarragoní. L'objectiu és reduir fins a un 30% el pressupost d'aquesta àrea de cara a l'any vinent. D'altra banda, el regidor d'Esports, José Cosano, i la portaveu municipal, Begoña Floria, han anunciat la reactivació de l'Agència de Patrocini i Mecenatge de l'Esport per tal de canalitzar les donacions d'empreses privades cap als clubs de la ciutat.

Begoña Floria i José Cosano, en una imatge d'arxiu
Begoña Floria i José Cosano, en una imatge d'arxiu 
G.M 

El conseller d'Esports, José Cosano, ha explicat aquest matí que el consistori destina 2,2 milions anuals a l'esport de la ciutat, una xifra elevada si es compara amb ciutats similars a Tarragona com ara Lleida (650.000 euros) o bé Girona (500.000 euros). També ha destacat que hi ha ciutats que donen fins a 150.000 euros de subvenció al seu equip de Segona A, mentre que al Nàstic se li han atorgat fins a 900.000 euros.

Així doncs, a partir de l'any vinent, es limitaran les subvencions als clubs professionals, en un moment en que la totalitat dels clubs esportius de Tarragona estan travessant delicades situacions que fins i tot els podrien fer perdre la categoria.

D'aquesta manera, el el Gimnàstic de Tarragona passarà de rebre 900.000 euros a 600.000 euros, és a dir, un 33% menys en un conveni plurianual a 10 anys. A més, Cosano també ha explicat que el consistori té pensat anar rebaixant la seva part de l'accionariat, que ja es va reduir un 2% en la darrera ampliació de capital, deixant-lo en un 31%.

L'Ajuntament suggereix un descens de categoria al CBT

Pel que fa el Club Bàsquet Tarragona la reducció serà de 540.000 a 450.000 euros (un 17% menys), però el més important és que José Cosano ha suggerit al club que baixés voluntàriament a l'Adecco Plata, situació que demà mateix serà desvetllada ja que està prevista una roda de premsa on s'explicarà el futur de l'entitat. I és que actualment el club del Serrallo haurà d'amortitzar 200.000 euros mensualment del seu ampli deute.

En el cas de l'Associació Deportiva Torreforta la retallada serà dels 200.000 euros als 150.000 euros, també un fet molt preocupant tenint en compte la malmesa economia del club de Ponent, i que ha sigut objecte de crítiques reiterades vegades pel tècnic del primer equip, entre altres. A més, els jugadors també tenen les nòmines endarrerides, i també s'estava plantejant que desapareixes de moment el primer equip, una possibilitat que podria fer-se realitat amb aquesta retallada.

Finalment, el Club de Voleibol de Sant Pere i Sant Pau se li manté la xifra de 340.000 euros, ja que segons Cosano "estem agraïts a l'esforç que està fent el club competint de manera tan digna a la Superlliga", això sí, també s'ha demanat al club (que també s'havia plantejat la possibilitat de baixar de categoria, i que a més ha hagut de renunciar un any més a la lliga europea) que la confecció de la plantilla de l'any vinent estigui feta per jugadors tarragonins íntegrament, o bé a tot estirar, de Catalunya.

A banda de reduir les subvencions provinents dels pressupostos municipals, Cosano també ha avançat que els diversos clubs que rebin subvencions amb diners públics estaran sotmesos a una auditoria externa, per tal de complir amb la legislació vigent i per comprovar la gestió d'aquests diners.

L'Agència de Patrocini i Mecenatge de l'Esport es posarà en marxa 10 anys després de la seva creació

D'altra banda, el consistori tarragoní ha decidit reactivar l'Agència de Patrocini i Mecenatge de l'Esport, una entitat municipal que es va crear l'any 2000, però que ha estat inoperativa. El motiu pel qual es vol usar aquesta entitat és per canalitzar els diners provinents d'empreses privades i que van destinats als clubs esportius de la ciutat.

 

Ep! Si vols respondre al missatge, has d'identificar-te