Pedro Ortega guanya la Marató Costa Daurada

Imatge de Lluís Vázquez Vilamajo
Lluís Vázquez Vilamajo 20 Jan 2014
Whatsapp

mini-IMG 2567

L'atleta del Club Atletisme Tarragona Pedro Ortega Ridao ha assolit aquest diumenge una brillant victòria en imposar-se en la Marató Costa Daurada disputada pels carrers de la ciutat, i en la què l'atleta del CAT Joan Blanco s'ha imposat en la categoria M50 per a atletes majors de 50 anys.

Ortega ha començat la cursa de forma prudent, mantenint-se en els primers kilòmetres en el grup capdavanter, integrat pels atletes favorits per a emportar-se la prova, com eren Hugo Figueras (Cervera), vencedor l'any passat, Ferran De Torres (Runners Tarragona) i Raül Torralba (CN Tarraco). L'atleta tarragoní no s'ha immutat quan ha vist que Figueras agafava uns metres d'avantatge sobre el grup. Figueras ha assolit un avantatge d'uns 100 metres al kilòmetre 17, avantatge que es mantenia al pas per la mitja Marató.

Després del pas per la Rambla Nova es desencadenava la batalla. Ortega aprofitava la seva millor cadència en les baixades per atrapar Figueras i rodar uns kilòmetres plegats. Però en el kilòmetre 28, veient que Figueras passava per un mal moment, Ortega feia un canvi de ritme que l'ha permès despegar-se i marxar en solitari cap a la victòria. La distància s'ha anat ampliant poc a poc, fins a arribar al minut a la línia d'arribada. En els darrers kilòmetres el cansanci feia acte de presència en tots els corredors, i Ortega no era aliè a aquesta sensació, però la gran animació en el pas per contrameta han fet que accelerés i acabés els dos darrers kilòmetres amb uns parcials 30 segons millors que en els kilòmetres anteriors, per acabar imposant-se amb un temps de 2hores 38 minuts i 13 segons. Figueras era segon amb 2h39m16s i tercer Ferran De Torres (2h 39m 58s).

Per la seva banda, Joan Blanco completava la cursa amb un magnífic temps de 3h 7 minuts i 37 segons, amb un ampli marge de més de 8 minuts sobre el segon classificat de la categoria.