Sis medalles del CAT al Campionat d'Espanya de Veterans de pista coberta

Imatge de Lluís Vázquez Vilamajo
Lluís Vázquez Vilamajo 22 Mar 2016

Un total de sis medalles (un or, dues plates i tres bronzes) i altres nou places de finalista és l'excel.lent resultat aconseguit pels atletes veterans del Club Atletisme Tarragona aquest cap de setmana a Antequera, amb motiu del 27è Campionat d'Espanya de Veterans, en els què van destacar sobretot les tres medalles assolides per un inspiradíssim Josep Maria Mateo i l'excel.lent participació dels debutants en un Campionat d'Espanya de Veterans Ana Cristina Velasco, Jonathan Romera i Sergi Hidalgo. Així com la magnífica cursa realitzada per un altre atleta veterà, en Fernando Flores, que era sisè al Campionat de Catalunya de 10.000 metres en pista, en la categoria M45, aquest diumenge a Lloret de Mar, amb un excel.lent registre de 36.07.31.

Josep Maria Mateo va quatllar una participació sensacional, aconseguint tres medalles en quatre proves. En el salt d'alçada de categoria M50, va mantenir una lluita aferrissada amb en Pere Pardines, fins al punt que ambdós van quedar igualats en superar el llistó en 1.57 metres. La victòria i el títol foren per en Josep Maria, qui realitzava un concurs inmaculat, sense cap nul fins als 1.60 metres, mentre que en Pere es va haver de conformar aquest cop amb la plata per haver fet un salt nul en l'alçada de 1.51 metres.

En el concurs de salt de llargada, i tot i que enguany no estava saltant en les seves marques, en Josep Maria va realitzar un concurs impecable, amb tots els salts per sobre dels 5.20 metres, i coronat amb un gran salt de 5.41 metres en el darrer intent que li van valer la medalla de plata, a tan sols cinc centímetres de l'or. I en el triple salt, tot i que no partia entre els favorits, va assegurar-se la medalla de bronze amb un millor intent de 10.14 metres, en un concurs molt bo, amb quatre salts per sobre dels 10 metres. L'atleta de La Pobla de Mafumet va participar també a la prova dels 200 metres llisos, en la què fou tercer de la seva semifinal amb un temps de 26.78 segons, però no aconseguí classificar-se per la final, finalitzant la prova en l'onzena posició final.

Pere Pardines va completar també un gran cap de setmana, ja que, a més de la medalla de plata en el salt d'alçada, fou quart en la final dels 60 metres tanques de categoria M50, amb un excel.lent registre de 10.30 segons. I el diumenge finalitzà en quarta posició en la pentathló, tot i que es va fer una contractura en la primera prova, els 60 metres tanques. Aquesta molèstia no li va impedir, però, realitzar grans actuacions, com en el salt d'alçada, en el què superà el llistó situat a 1.58 metres, un centímetre més que en la final del dia anterior. Pardines finalitzà quart amb una puntuació de 3.064 punts, millorant en cent punts la marca que li servia, fa dues setmanes, per proclamar-se campió de de Catalunya de l'especialitat a Sabadell.

La debutant en Campionats d'Espanya Ana Cristina Velasco va aconseguir una excel.lent medalla de bronze en la prova del llançament de pes de categoria F40, amb un millor llançament de 7.68 metres, millorant en nou centímetres la marca que li va garantir el bronze al Campionat de Catalunya fa quinze dies.

La sisena medalla va còrrer a càrrec d'en Jesús Montolio, qui fou tercer en la prova dels 400 metres llisos M45, amb un temps de 54.51. En la mateixa prova, en la categoria M35, en Jonathan Romera va finalitzar en quarta posició, amb un temps de 54.68.

Marisa Pradillo fou quarta en el salt de llargada F50, amb un gran salt de 3.31 metres, molt a prop de la seva marca personal, i aconseguint altres tres salts per sobre dels 3.20 metres. Na Marisa fou també quarta a la prova del salt d'alçada, en superar el llistó situat a 1.06 metres, i setena en el llançament de pes, amb un millor llançament de 6.59 metres, en una prova en la què la recuperada Joana Pinyol fou sisena, amb 6.68 metres, tot i la manca d'entrenament.

El migfondista Sergi Hidalgo fou seté en la final dels 3.000 metres llisos de categoria M35, amb un temps de 9.11.89, mentre que finalitzà nové en la final dels 1.500 metres llisos, amb un temps de 4.17.65.