Alícia Vázquez, semifinalista al Campionat d'Espanya júnior

Imatge de Lluís Vázquez Vilamajo
Lluís Vázquez Vilamajo 10 Jul 2017

L'atleta del Club Atletisme Tarragona Alícia Vázquez Domingo va finalitzar en una magnífica onzena posició final de la prova dels 100 metres tanques del 64è Campionat d'Espanya júnior disputat aquest cap de setmana a l'Estadi Municipal de Granollers. L'atleta entrenada per en Ferran Tortosa va assolir per primer cop unes semifinals en un campionat d'Espanya en la prova de les tanques altes, en un campionat marcat pel vent i la calor.

En les sèries de dissabte, l'Alícia, tot i no efectuar una bona sortida, millorava en cada tanca fins a situar-se en tercera posició de la sèrie a dues tanques pel final. Però un petit desequilibri en la novena tanca li va fer perdre algunes centésimes i dues posicions, que ja no va poder recuperar en l'sprint final. Tot i això, finalitzava la prova amb un gran registre de 15 segons i 91 centèsimes, i es plantava en semifinals per temps.

En la semifinal, disputada diumenge per la tarda, l'atleta tarragonina realitzava una gran sortida que la situaven entre les millors, i tot i un fort vent en contra aconseguia no perdre molt de terreny fins a finalitzar en una excel.lent cinquena posició de la semifinal, amb un gran registre de 15 segons i 86 centésimes, a només una centésima d'igualar la seva marca personal.

L'Alícia finalitzava la prova amb l'onzena millor marca de les dues semifinals, i havent realitzat la seva segona i tercera millor marca de sempre en aquesta prova. Un excel.lent final per a una magnífica  temporada, resultat de l'excel.lent treball desenvolupat per l'Alícia i en Ferran, i un gran auguri per a la propera, en la què repetirà com a atleta júnior, amb les millors perspectives.

La victòria en la prova fou per a la basca Eneritz Busto (Lasarte-Oria), per davant de Mar Ramírez (AA Catalunya) i Àfrica Radsma (Lleida UA).