Alícia Vázquez, bronze al Campionat de Catalunya sub20

Imatge de Blanca Tortajada Pinto
Blanca Tortajada Pinto 26 Feb 2018
Whatsapp

Alícia Vázquez es va penjar la medalla de bronze en el salt de llargada dins del marc del Campionat de Catalunya sub20 de pista coberta, disputat aquest diumenge a Sabadell. La prova del salt de llargada va començar molt bé per l'Alícia, amb un primer salt de 5.34 metres que la situaven de ple en la lluita per les medalles. Tot i haver d'interrompre la seva participació en el concurs per disputar la final dels 60 metres tanques, es va mantenir entre les quatre primeres durant tot el concurs. En el darrer salt va millorar fins als 5.38 metres que li asseguraven la medalla de bronze, a tan sols 1 centímetre de la segona classificada, en una prova que va dominar l'atleta de Torredembarra Andrea Trapé (AA Catalunya) amb 5,66m.

Alícia també disputava la prova dels 60 metres tanques. En la semifinal, va realitzar una molt bona sortida, però es va veure retardada en topar amb tres tanques. Tot i això, era quarta amb un temps de 9.64 segons i es classificava per la final amb el vuitè millor registre. Ja en la final, realitzava de nou una gran sortida i disputava la tercera plaça fins a l'últim metre amb Irina Belmonte (UA Lleida). Finalment, Alícia era quarta, amb un gran temps de 9.37s (marca personal) i quedava només a una centèsima de la tercera posició.

Al 60 metres llisos, hi havia dos representants del club, en Javier Almalé i en Marc Ribot. Javier va fer una gran semifinal als 60 metres llisos, amb 7.19 segons (que ja era marca mínima pels d'Espanya), entrant en 3a posició i aconseguint el pas a la final per temps. En aquesta, ja sense la pressió de les marques, va córrer millor encara, finalitzant cinquè amb un gran registre de 7.15 (batent de nou la seva marca personal) i lluitant fins el darrer metre per la quarta posició. I en Marc, que debutava en aquest campionat, va fer una gran semifinal, acabant cinquè amb 7.43 segons, a només una centèsima de la seva marca personal.

I la Maria Buscail realitzava una magnífica cursa als 400 metres llisos, mantenint-se en la 3a posició de la seva semifinal en tot moment, en una prova molt dura en la què no hi havia opció de passar a la final per temps, i només les dues primeres de cada semifinal es classificaven per la final. Tot i això va lluitar fins al final per acabar tercera amb 1.05.69 minuts.