Marina Tibau, Jan Sans i Alícia Vázquez pugen al podi del Català absolut i sub-23 de pista coberta

barbara

Els atletes del Club Atletisme Tarragona van assolir un total de cinc medalles en els Campionats de Catalunya absolut i sub-23 de pista coberta que es van disputar aquest cap de setmana a la pista coberta de Sabadell. Marina Tibau i Jan Sans assolien la medalla de bronze en el campionat absolut, mentre que en el campionat sub-23 el propi Sans assolia una plata i l'Alícia Vázquez una plata i un bronze, en un campionats en els que també hi van prendre part na Mireia López, en Javier Almalé i en Bernat Verdú.

En el campionat absolut, Marina Tibau completava un excel·lent concurs en la prova del llançament de pes, en el que, ja en el primer llançament deixava clares les seves intencions, en enviar l'artefacte fins als 10,73 metres. Tot i no poder superar aquesta marca en la resta del concurs, assolia una brillant tercera posició final, únicament superada per la Laura Redondo (FC Barcelona) amb 12,49 i per la Olga Morraja (ISS Hospitalet) amb 10,82 metres.

Com és habitual en el club tarragoní, les proves de tanques van aportar bona part de les medalles. Jan Sans quallava una bona semifinal en els 60 metres tanques, finalitzant segon amb un temps de 8.23. Ja en la final, l'atleta entrenat per en Ferran Tortosa realitzava una cursa excel·lent, que finalitzava en el tercer lloc absolut (i segon entre els sub-23), amb un magnífic registre de 8.16 segons. La victòria fou per Arnau Erta (FC Barcelona) amb 8.01, mentre que Marc Gale (Cornellà At.) era segon (i primer sub 23) amb 8.10.

També en els 60 metres tanques, l'Alícia Vázquez finalitzava tercera de la seva semifinal, amb un temps de 9.47 segons, i es classificava per la final B, en la que era de nou tercera, amb 9.52 segons, assolint la medalla de plata entre les atletes de la categoria sub-23, superada únicament per Laia Saumell (Cornellà At.) amb 8,96 segons. Ja per la tarda, l'Alícia realitzava un excel·lent concurs en el salt de llargada, en progressió constant, que tancava amb un magnífic salt de 5,47 metres que representava millorar la seva marca personal i assegurar-se la medalla de bronze en la categoria sub-23, en una prova en la que s'imposava Cora Salas (CA Igualada) en la categoria absoluta, mentre que Nora Taher (CA Igualada) era primera entre les sub-23 amb 5,87 i l'atleta de Torredembarra Andrea Trapé (AA Catalunya) era segona amb 5,67 metres.

Una altra atleta especialista en les tanques, na Mireia López, es veia obligada a canviar de prova per trobar-se en la fase final de recuperació d'una lesió, i s'inscrivia en la prova dels 200 metres llisos. Na Mireia realitzava una gran semifinal, que completava segona amb un magnífic  registre de 25.64 segons i que li asseguraven el pas a la final. En aquesta, Mireia de nou aturava el crono per sota dels 26 segons (25.97) i finalitzava en una excel·lent novena posició absoluta, en una prova en la que s'imposava Jael Bestué (FC Barcelona) amb un temps de 23.73 segons, marca que representa un nou rècord d'Espanya sub-20.

Bernat Verdú era desè en el concurs de triple salt, tot i unes lleugeres molèsties, que no l'impedien saltar fins als 12.54 metres, mentre que Javier Almalé completava els 60 metres llisos amb un temps de 7,32 segons, finalitzant cinquè de la seva semifinal, i quedant-se a tan sols tres centèsimes de classificar-se per la final.

S'adjunta foto de Pere Tibau amb (esq. a dreta) Alícia Vázquez, Jan Sans i Marina Tibau

 

Comentaris