Les atletes veteranes del CA Tarragona, terceres de Catalunya

Imatge de Josep Maria Mateo Sanz
Josep Maria Mateo Sanz 04 Feb 2019

El dissabte, 2 de febrer, es va celebrar a Sabadell el Campionat de Catalunya de Clubs Màster d’atletisme. El CA Tarragona presentava equips en les categories femenina i masculina. L’equip femení va aconseguir el tercer lloc final mentre que el masculí va acabar en sisena posició.

Després de diversos anys intentant entrar al podi de la categoria femenina, aquesta temporada es va assolir la tercera posició gràcies a una brillant actuació de totes les seves atletes. La prova en la que es van aconseguir més punts, 8 punts, va ser en 3000 metres ja que la Carme Ferré va obtenir la primera posició amb un temps de 12:52.81 minuts. La Carme debutava en una cursa de pista, ja que sempre havia fet proves de ruta, però no es va deixar impressionar per l’ambient i va mantenir un fort ritme en tota la cursa.

La Patri Amador va obtenir 7 punts a l’acabar en segona posició els 800 metres, aturant el cronòmetre en 2:24.55 minuts.

També van aconseguir un bon grapat de punts la Marisa Pradillo, als 60 metres llisos, l’Ana Cabello, al salt de llargada, en acabar terceres de les seves respectives proves. La Marisa va aconseguir marca personal en els 60 llisos amb un registre de 10.39 segons. L’Ana, a la prova de llargada, va fer un magnífic últim salt on va arribar als 3.98 metres.

La Pilar Fernández, als 200m, la Gemma Solé, als 400m, l’Antònia Royo, als 1500m, i l’Ana Cris Velasco, al llançament de pes, van obtenir la sisena posició mentre que la Maribel Vallvé, al salt d’alçada, va ser setena. La Pilar va aconseguir un bon temps de 34.42 segons a la prova de 200 metres en una recta final molt disputada amb altres dues rivals molts experimentades. La Gemma també debutava, igual que la Carme, en una cursa de pista i ho feia a la difícil prova dels 400 metres on va obtenir un excel·lent registre de 1:15.42 minuts. En els 1500 metres, l’Antònia va fer una cursa molt regular i va saber patir fins al final per tal de completar la prova amb un temps de 6:10.70. A la prova del llançament de pes, l’Ana Cris, després d’un llarg període d’inactivitat, va aconseguir un bon registre en llançar l’artefacte fins els 7.39 metres. La prova del salt d’alçada era una de les novetats en aquest tipus de competició i la Maribel, tot i les molèsties físiques que arrossegava aquestes últimes setmanes, va fer un bon salt de 1.11 metres.

L’última prova de la jornada va ser el relleu 4x200, format per Ana Cabello, Pilar Fernández, Patri Amador i Gemma Solé. En aquesta prova es decidien les posicions finals i el relleu tarragoní, en un final molt ajustat i emocionant, va obtenir la tercera posició amb un impressionant registre de 2:07.15 minuts. Aquest fet li permetia assolir la tercera plaça final del Campionat amb un total de 47 punts, només superades pels potents equips del Barcelona Atletisme, 70 punts, i l’Avinent Manresa, 62 punts.

Per la seva banda, l’equip masculí, que durant bona part de la jornada es movia entra la tercera i la quarta posició, finalment va assolir la sisena plaça en una competició molt igualada ja que entre el tercer i el setè equip només hi va haver una diferència de 8 punts. Les proves en les que va destacar l’equip masculí van ser el relleu 4x200, format per Jesús Montolio, Josep Martin, Jordi Puig i Josep Maria Puig, en acabar en segona posició amb un excel·lent temps de 1:49.24 minuts, el 200 i el 400, amb Juan Carlos Herrera i Jesús Montolio i uns registres de 25.41 i 56.22s respectivament, que els hi permetien assolir la tercera posició de les seves proves, i el salt de perxa, amb Josep Maria Mateo, que va finalitzar quart amb un salt de 3.10 metres.