Bones sensacions a la prèvia aleví i infantil.

Berni

Dissabte passat es va disputar la prèvia del campionat de Catalunya de les categories aleví i infantil a Mataró, en jornada de matí i tarda. Es classificaven per a la final de Catalunya ( que serà a Tarragona el 9 de juny) les 16 primeres posicions exceptuant els concursos i el 600.

La més matinera va ser Laura Mascarell (AF) que li va tocar fer a les 9.45 la prova dels 2000 metres marxa. És una prova molt dura i no va poder amb el ritme que exigien les altres marxadores. En un temps de 14'36''78 va entrar la última de la seva sèrie i no es va poder classificar.

La jornada continuava amb 3 concursos diferents alhora: la perxa aleví femení, on Berta Sánchez igualava la seva marca personal en 1.40, classificant-se en 8a posició (amb la mateixa marca que la 5a); la llargada aleví femení, un concurs on la majoria de les atletes van fer marques molt inferiors a les seves millors, com la nostra representant Mar Vázquez que es va classificar pels pels acabant 11a amb una marca de 3.48, lluny de la seva marca personal; i la llargada infantil femení, que hi participaven dues atletes del CAT. Va ser un concurs igualadíssim on les posicions es van decidir per pocs centímetres. Mireia López va tenir molt mala sort ja que per només un centímetre no va obtenir el passi a la final, tot i això va fer un bon concurs, arribant fins a 4.24 metres, una marca lluny de la seva personal però més que digna i bona. Alicia Vázquez va fer uns salts excepcionals, els tres per sobre de la seva millor marca, salts que la van pujar fins a la 3a posició amb 4.45 metres.

Mentre es realitzaven aquests concursos Juan González realitzava la prova dels 2000 metres marxa aleví masculí, a molt bon ritme va aguantar les cinc voltesa a la pista, finalitzant en un boníssim 7è lloc amb un registre de 12'05''17 que suposa una nova marca personal.

La injustícia va fer que Carla Berenguel (AF), que poques setmanes abans aconseguia el 3r lloc territorial en la mateixa prova, caigués a la segona tanca rodolant per terra sense poder acabar la cursa. Tenia totes les possibilitats de classificar-se en una situació normal però no va poder ser. Tot i així va aixecar cap i va disputar poc després els 60 metres llisos, amb molèsties per les ferides però acabant 1a de la seva sèrie amb un molt bon temps de 9''60. Insuficient però, per centèssimes, de la classificació per Tarragona.

Era el torn de l'alçada aleví femení, que li va girar l'esquena a Berta Sánchez. Els bons salts durant l'escalfament no els va poder repetir al concurs, i va fer nuls a l'alçada d'1.06. Es va quedar a les portes d'una classificació aparentment còmoda. Montse Montañés ho va tenir tot de cara, quedant-se en solitari i passant l'1.30 (marca en la que va acabar) a la primera. Cal recordar però, que a la final es trobarà amb l'atleta de l'Hospitalet Maria Vicente, que fa pocs dies va aconseguir el rècord de Catalunya amb 1.54 (passava directa a la final).

Les últimes atletes en competir pel matí eren les infantils Helena Montserrat i Marta Targa. Ho feien en la prova dels 80 metres llisos. Montserrat es va trobar en la mateixa situació que la velocista alevina, va entrar en primera posició a la seva sèrie i per centèssimes es va quedar fora de la final. Tot i això, va fer una cursa emocionant amb marca personal inclosa ( 11''56). Targa es va quedar més lluny, tant de la final com de la seva marca personal, però no ho va deixar pas fàcil, fent un temps d' 11''87. Una dada curiosa és que totes dues s'haguessin classificat de carrer si fossin nens, ja que la marca d'entrada dels infantils masculins va ser d' 11''98.

Ja per la tarda Alicia Vázquez tornava als salts, aquest cop al triple, que no tant encertada com en la llargada només va fer vàlid un salt, lluny de les possibilitats de classificar-se. L'últim salt nul, que rondava la seva marca personal agués estat suficient per passar, però va pagar el cansament d'un dia sencer a les pistes. A la mateixa hora, Montse Montañés començava el pes aleví femení, de nou realitzava un excel·lent concurs finalitzant en 2a posició amb una marca de 8.64. I Juan González es tornava a classificar en una prova, aquest cop en el llençament de pilota, que lluny de la seva marca veia perillar la classificació, entrant en dotzena posició amb una marca de 24.69 metres.

Marta Targa aquest cop competia en la prova que li va donar un segon lloc al català de pista coberta, els 1000 metres llisos. La cursa la va fer a un ritme bastant alt, però semblava relaxada i còmoda, acabant en 5a posició amb un temps de 3'19''23.

L'alevina Sira Bo va participar en dues proves, la primera era el llençament de pilota, on va fer una marca personal (18.88 metres) que li va servir per classificar-se en 11a posició. La segona prova era els 2000 metres llisos, va lluitar fins a l'últim instant i l'esforçi va servir-li per agafar el bitllet a la final amb un temps de 7'50''04. El seu company Aleix Lago que havia de disputar la mateixa prova en la categoria masculina, no va poder participar perquè durant l'escalfament notava dolor a la cama. Li va costar però finalment el seny li va frenar les ganes de competir.

I per últim, l'atleta que tancava la jornada de l'expedició lila era Mireia López, que ho feia en els 220 metres tanques. Va fer molt bona cursa i es va deixar la pell fins el final, entrant la 2a de la sèrie i la 8a del total. La marca va ser de 36''79. A la sèrie anterior, l'atleta del CA Torredembarra Andrea Trapé va igualar el rècord de Catalunya, ni més ni menys que 32''72.

 

Això és part del que van fer els atletes de l'ECAT a la prèvia aleví i infantil. Moltes felicitats a tots i totes! Aquest dissabte és el torn de les categories benjamí i cadet. Que tinguin la mateixa sort!

 

 

 

 

 

Comentaris