Juan Carlos Herrera i Josep Maria Mateo, campions de Catalunya de Decatló Màster

Imatge de Josep Maria Mateo Sanz
Josep Maria Mateo Sanz 10 Jul 2018

Els dies 7 i 8 de juliol s'ha celebrat el Campionat de Catalunya de Decatló Màster a Cambrils, en la que els atletes del Club Atletisme Tarragona han assolit excel.lents resultats. En Juan Carlos Herrera, de categoria M45, per a atletes d'entre 45 i 49 anys, ha obtingut la medalla d'or i ha establert un nou rècord de Catalunya en arribar als 6.138 punts, millorant els 6.032 punts que tenia fins al moment l'atleta del CE Universitari Carlos Teruel. També en Josep Maria Mateo es va proclamar campió de Catalunya de la seva categoria (M50 per a atletes d'entre 50 i 54 anys), en una prova de la que en Quico Iborra es va haver de retirar per molèsties físiques.

En Juan Carlos va fer completar una excel.lent decatló, en la que va anar obtenint molt bones marques en totes i cadascuna de les proves. En els 100 metres llisos va registrar un temps de 12.41s i en el salt de llargada va aconseguir marca personal amb un salt de 5.58m. Al llançament de pes va llançar l'artefacte fins als 8.03m. A partir de l'alçada, quarta prova de la decatló, on va aconseguir saltar 1.61m, ja va encapçalar la classificació de la seva categoria i va anar augmentant l'avantatge respecte els seus competidors a mesura que anaven passant les proves. Va tancar la participació de dissabte dominant els 400 metres llisos amb un temps de 56.13s.

En els 110 metres tanques, promera prova de la segona jornada, hi va haver un final molt ajustat però finalment va guanyar la prova amb 18.47s. Als llançaments de disc i javelina va fer 25.97m i 32.10m, respectivament, mentre que al salt amb perxa superava el llistó situat a 3 metres, registres tots molt propers a les seves marques personals en aquestes proves. Per finalitzar, a la prova de 1500 metres va fer una cursa espectacular i es va escapar en solitari fins a creuar la meta amb un temps de 4:36.30, amb una diferència de més d'un minut sobre els seus competidors.

En Josep Maria Mateo també va fer una molt bona decatló, en la que es situà en la primera posició des de la primera prova, els 100 metres llisos, en la que s'imposava amb un temps de 12.51s. La primera jornada va seguir amb bons resultats per part de Mateo, qui se n'anava fins als 5.23m al salt de llargada, superava el llistó a 1.52m al salt d'alçada, i tancava la jornada amb uns excel.lents 1.02.35 als 400 metres llisos. Durant la jornada de diumenge, en Josep Maria sabia mantenir la seva posició en les proves més difícils del matí, i s'assegurava el títol en superar el llistó en el salt amb perxa sobre 2.90m i finalitzant la dura prova final, els 1.500 metres llisos, amb un temps més que acceptable de 5.43.67, per acabar la competició amb 5.226 punts, per davant de Luis M. Garcia, del Cornellà Atlètic.

En Quico Iborra es veia obligat a abandonar al final de la quarta prova, per molèsties físiques, després d'haver mantingut un bon nivell en les tres primeres proves, entre les quals el llançament de pes, en la que s'imposava amb un millor llançament de 9.10m.