L'equip benjamí femení­ Campiones de Catalunya

Imatge de Dídac Ríos Meseguer
Dídac Ríos Meseguer 08 May 2011

El dissabte 7 de maig es disputaven els Campionats de Catalunya per equips en categories de promoció, el Club Atletisme Tarragona tornava a repetir presentació amb l'equip Benjamí Femení, però aquest cop també es presentava un equip Benjamí Masculí. Les noies, la majoria de les quals ja havien participant en la competició l'any anterior, van obtenir una magnífica sorpresa al esdevenir Campiones de Catalunya per equips. Per davant de les noies del CA Igualada i del Avinent Manresa Nàstic.

Les atletes del CAT van fer molt bones actuacions i gairebé totes van aconseguir marques personals i posicions capdavanteres en les seves respectives proves, que tot i no guanyar-ne cap, la suma final de punts les va fer aconseguir aquesta magnífica puntuació. Les noies començaven amb el concurs de Salt de Llargada on l'atleta María Falcó aconseguia 3 salts molt bons, el millor de 2,73 m i la 7a posició del concurs.

Després es disputaven les proves de 1.000 metres marxa, la prova començava a un ritme molt alt i Laura Mascarell, aconseguia acabar la cursa en una magnífica 3a posició amb una marca de 6'23"96 que donaven 16 punts a l'equip.

Seguidament es disputava la cursa de 1.000 metres llisos, amb dues series, Mar Vázquez sortia a la primera serie, la més ràpida, en la que va fer una cursa molt inteligent de més a menys, i parant el crono amb una marca personal, de 3'57"14, Vázquez va ser 3a a la seva serie, i 4a del global, donant un grapat de punts més a l'equip.

Simultaniament era torn de les atletes de Salt d'Alçada on Berta Sanchez aconseguia marca personal i era 4a ex aequo, repartint-se els 14.5 punts amb l'atleta del Avinent Manresa, també Marta Ros disputava el concurs de llançament de pilota, on un primer llançament espectacular, la feia assolir la 7a posició amb 14,47 m i una nova marca personal.

La última prova individual eren els 60 metres llisos on Carla Berenguel, era primera de la seva serie i 2a del global amb un temps de 10,17 segons, establint una nova marca personal.

Per acabar, el relleu 4x60 format per Judit Royo, Paula Garcia, Mar Vázquez i Carla Berenguel aconseguia la 2a posició en la seva serie i la 3a millor marca del global amb 41.68" donant els últims 16 punts a l'equip que es proclamava Campionat de Catalunya.

Per la seva banda els nois, no van fer tampoc cap mala actuació, la jornada començava amb el llançament de pilota on Nil Pinyol arribava als 17,85 metres, marca personal) i era 10è. Simultaneament es disputava la prova de Salt d'Alçada on Hugo Berenguel intentava superar el llisto inicial a 0,90 i no ho va poder aconseguir, hagues igualat la seva marca personal en saltar-lo).

Després es disputava la prova dels 1.000 metres marxa on Juan González es ficava al capdavant de la prova al inici de la cursa, i aviat es quedarien ell i l'atleta del CA Canaletes liderant la prova, finalment, Juan Gonzalez fou segon, aconseguint una marca personal, de 5'59"70.

Seguidament debutava Aleix Lago en la prova dels 1.000 metres llisos, Lago, sortia en la 2a serie, una sortida no gaire neta, però rapidament es ficà al capdavant de la cursa a un ritme que pocs van poder seguir, l'atleta del CAT va fer practicament la última volta i mitja en solitari i acabant amb molta força parant el Crono en 3'42"00, guanyant la seva serie, i establint una nova marca personal, l'atleta fou 3r en la classificació global.

Debutant també l'atleta de salt de Llargada David Bonnin, fent un concurs molt regular i assolint un millor salt de 2.66 que el situaven en 11a posició i una nova marca personal.

I per acabar, abans dels relleus Andriy Rafi era 7a de la seva serie de 60 llisos amb 11.61. Seguidament es disputà la prova dels relleus, on l'equip format per Edgar José, Nil Pinyol, Hugo Berenguel i Aleix Lago era segon en la seva serie amb 41"97 i 9a posició del global de les 3 disputades. En total els nois obtenien la 12a posició en el debut en la competició per equips amb 74 punts

Magnífic resultats per als dos equips i molt bones notícies per aquesta Escola, que amb només dos anys de vida està aconseguint a part dels resultats, uns grans grups de nens i nenes que omplen setmana rere setmana la pista de Camp Clar com mai s'havia vist, amb entrenaments i la resta d'activitats que organitzen el conjunt de monitors i monitores. A tot això agrair la coÅ€laboració i paciència dels pares i mares.