11 medalles pels atletes màster del CA Tarragona al Campionat d’Espanya

Imatge de Josep Maria Mateo Sanz
Josep Maria Mateo Sanz 28 Jun 2023

El Club Atletisme Tarragona ha participat al Campionat d’Espanya Màster d’Atletisme que s’ha celebrat a Jerez de la Frontera del 23 al 25 de juny amb una representació de 7 atletes. Aquests atletes s’han emportat un total d'11 medalles, 3 de les quals han estat d’or, 6 de plata i 2 de bronze.

Els 3 títols de Campió d’Espanya van correspondre a Francisco Griñant (M75) en el salt amb perxa, Juan Carlos Herrera (M50) en els 400 metres tanques i Bàrbara Pintado (F35) en el llançament de disc. En Griñant va aconseguir saltar per sobre dels 2,00m, la qual cosa suposa una nova millor marca del campionat i igualar, després de 22 anys, el rècord de Catalunya de la categoria; a més, va quedar segon en el salt de llargada amb 3,19m. En Juan Carlos va guanyar la prova dels 400 tanques amb un bon registre de 1:01.74 i va aconseguir la medalla de bronze en els 400 metres llisos, amb 55,33s, en un final molt ajustat; a més va ser cinquè a les proves de salt d’alçada i de 100 metres tanques. La Bàrbara va obtenir la medalla d’or al disc amb un millor llançament de 36,22m i va ocupar la quarta posició en la prova de llançament de martell pesat.

L’atleta Josep Maria Mateo (M55) va aconseguir dues medalles de plata a les proves del salt amb perxa, amb 2,90m, i el salt d’alçada, amb 1,43m; a més va ser cinquè al salt de llargada i novè als 100 metres llisos. En Josep Maria Puig (M70) també va obtenir dues medalles, en aquest cas una de plata i una bronze, en uns finals molt lluitats en les distàncies de 100 i 200 metres llisos, proves en les quals va para el crono en 15,38s i 32,46s, respectivament.

Les altres dues medalles de plata les van assolir el Francesc Mosquera (M65) a la javelina, amb un millor llançament de 36,20m, i la Maria B. (F35) al martell pesat, prova en la que va aconseguir fer arribar l’artefacte fins els 11.01m. A més, el Francesc va ser cinquè a pes i vuitè a martell pesat i la Maria va acabar en la sisena posició del llançament de martell.