Mireia López aconsegueix la primera medalla absoluta del CA Tarragona

Imatge de Lucía Vega Martínez
Lucía Vega Martínez 02 Jul 2024

Aquest cap de setmana s’ha celebrat el Campionat d’Espanya absolut a la Nucía, Alacant. El CA Tarragona ha tingut una doble representació femenina amb Laurine Elisa Marimon a la prova de salt de triple i Mireia López als 100 metres tanques.

Mireia, atleta entrenada per Àlex Mancheño, ha passat a semis guanyant eliminatòries amb 13”47 (-0.2). A semis ha estat 3a passant a final aconseguint la seva marca personal 13”42 (+0.7). I a la final 3a, tot i no tenir una bona sortida, ha remontat i ha tornat a fer marca personal amb un temps de 13”34 (0.0). La cursa ha estat la més ràpida de la història rebaixant la marca de 13’’40 fins a un total de 5 atletes.

Aquesta és la 10a medalla de López en uns Campionats d’Espanya i la primera en un Campionat Absolut, sent també la primera medalla aconseguida per un atleta del Club Atletisme Tarragona en categoria absoluta.

Laurine, entrenada per Toni Corgos s'ha classificat en 10a posició en saltar en la prova de Triple Salt fins els 12,13 metres, prova que va estar liderada per Ana Peleteiro. Laurine va fer la marca en el seu primer salt, i posteriorment va fer dos salts nuls al darrer per molt poc i que podria haver -li donat el pas a la millora i ser finalista com ho va ser en el seu primer campionat en un Absolut a Madrid la temporada 2023.

Laurine continuarà la seva preparació dels campionats de la seva categoria Sub23 que es celebraran a Burgos el 13 de Juliol.