Fòrum CAT

Didac ho ha escrit

Paga, paga i torna a pagar

Sabíem el que venia, i es que les fortes retallades a federacions i consells esportius, o això ens diuen ells, feia preveure un augment considerable del preu de les llicències.


Fins aquí bé, ho podem acceptar o no.

El que potser més m'escandalitza, per dir-ho d'alguna manera, és la necessitat d'anar pagant i pagant les coses, m'explico.

Com que som un club de tontos superlegals-guais paguem l'import de les llicències dels nostres atletes al 100%, ja sigui escolar, territorial, nacional, estatal, espacial i les que necessitin, i no ho estic criticant, el club es dels i per als socis, i trobo més que encertada aquesta filosofia.

Aquestes llicències les tramiten les Federacions, Consells ... òrgans supeditats a d'altres organismes superiors al nostre club, que negocien amb asseguradores privades les cobertures mèdiques per a aquestes llicències, que serà la cobertura que al cap i a la fi gaudiran els posseïdors d'aquestes, els atletes, petits i grans.

Mai m'he parat a mirar quines cobertures concretes hi ha, però com a mínim té les bàsiques, una assegurança de responsabilitat civil (RC), cobertura d'urgències i vista a els centres estipulats.

Perfecte, però aquestes coses no estan cobertes per la Seguretat Social ja? Segurament deixo escapar algun punts que la seguretat social no cobrirà i la nostra llicència si, d'acord, però reflexionem:

Si volem que l'ECAT pugui competir a nivell local (Consell Esportiu) hem tenir una llicencia tramitada per la Unió de Consells Esportius, la qual val 8,28 € aquest any (l'any passat 2,85).

D'altra banda també, si volem que competeixin en les proves federades (pista) que es el que mes preparen també hem de tramitar una llicència de promoció a la Federació Catalana d'atletisme, aquest any de 12 € (l'any passat 5)

A més a més, el Patronat d'Esports, ens obliga a tenir contractada una assegurança de responsabilitat civil per a cobrir als socis i nens del club, una assegurança, que ja tenen, no una, sinó dues vegades.

O sigui que, a més de pagar un lloguer de pistes a un preu més que qüestionable, paguem impostos, entre d'altres, per a la seguretat social, per a més inri tornem a pagar assegurança amb una RC, tornem a pagar una altra assegurança amb una llicència del consell, una altra assegurança amb la Federació, i segur, que molts pares tenen una assegurança privada també contractada per als seus fills

A mi perdoneu-me però coses com aquestes em fan sentir com un estúpid. Dona la casualitat també, que el Consell i la Federació asseguren mitjançant la mateixa asseguradora privada, que no diré el nom,  i a sobre, la RC que tenim contractada es també de la mateixa asseguradora, imagineu-vos només amb nosaltres, aquesta ja es forra, no li paguem 1 cop, no, li paguem per triplicat !!!!!

A tot això encara em sembla trist, no se si més o per igual, que Consell Esportiu i Federació no es puguin ficar d'acord per compartir llicències, jo no veig quin problema hi hauria en que un atleta federat, amb la seva corresponent llicència pugui participar en una competició escolar.

Enlloc d'abaratir costos, estalviar feina, es duplica i triplica, tot això en un esport, amateur, on tot el que fem es "sense animu de lucru" que més aviat seria un "a veure si no tenim gaire deficit".

En tot això, crec que el club s'ha de posicionar i fer en la mesura que pugui alguna cosa al respecte a aquests punts:

- Revisar el conveni que té el club amb el patronat d'esports i entre d'altres, eliminar el punt en el que es demana al club la contractació d'una assegurança de RC

- Arribar a un acord amb el Consell Esportiu del Tarragonès, o qui sigui, per a que permetin la participació i competició a atletes que ja tinguin una llicència esportiva en aquest esport (Atletisme)

---
Dídac Rios

Entrenador Nacional d'Atletisme
Núm. 011781

 

Ep! Si vols respondre al missatge, has d'identificar-te