Les combinades territorials són de color lila

Imatge de Lluís Vázquez Vilamajo
Lluís Vázquez Vilamajo 26 Dec 2013
Whatsapp

El Club Atletisme Tarragona demostrà aquest cap de setmana que continua al més alt nivell en l'especialitat de les proves combinades, en assolir multitud de places capdavanteres en el transcurs del Campionat Territorial de proves combinades disputat a Cambrils.

La jornada del dissabte s'iniciava amb la disputa de la combinada senior femenina, en la que l'atleta cambrilenca del CAT Sílvia Gutiérrez s'imposava amb claredat (3.043 punts) a les atletes del CA Cambrils Elisa Laguna i Judith Codorniu, i en la quèe Núria Torredemé era quarta (2.155) i Blanca Tortajada cinquena (941). Sílvia i Núria començaven la prova amb uns excel.lents registres de 9.17 i 9.82 respectivament en  els 60 metres tanques. La resta del concurs fou dominat per Silvia Gutierrez, qui s'imposava en totes les proves excepte el salt de llargada.

Marina Tibau s'imposava en la combinada júnior amb una marca de 1.292 punts, en el què representava el seu debut en proves combinades. Tibau va destacar especialment en la prova del llançament de pes, amb una excel.lent marca de 10,84 metres.

També dissabte es disputava la prova cadet femenina, en la que les atletes de Torredembarra Andrea Trapé i Laura Perpinyà s'imposaven per davant d'Alícia Vázquez, tercera amb 2.401 punts i Mireia López, quarta amb 2.395, mentre que Nerea Lago era novena amb 1.101 punts. La prova que va marcar el concurs fou els 60 metres tanques, en la que Mirea López i Alicia Vazquez assolien uns excel.lents registres de 10.26 i 10.41 respectivament, mentre que Nerea Lago era desqualificada per tocar una tanca amb la ma. Però la pitjor part era per Marta Targa, que va partir una desafortunada caiguda en la tercera tanca que l'obligava a abandonar amb una forta contusió al colze, de la que desitgem es recuperi el més aviat possible.

En l'heptathló senior masculina, els atletes del CAT copaven el podi del territorial, ja que Alvaro Díez s'imposava amb una marca de 2.957 punts, per davant de Fernando Álvarez amb 1857 punts. Díez es va mostrar especialment competitiu en els 60 metres llisos, amb un temps de 7.99, i en els 60 metres tanques, amb una marca de 10.03 segons.

La lluita aferrissada entre l'atleta de Torredembarra Pau Aragonès (AA Catalunya) i els atletes del CAT Adolf Milla i Jan Sans va marcar l'heptathló juvenil durant la jornada del dissabte. Milla iniciava la prova imposant-se en els 60 metres llisos, amb un temps 7.56, i en el llançament de pes, amb 9.09 metres, mentre que Sans i Aragonès s'imposaven en el salt d'alçada, amb un millor salt de 1,59 metres. Les proves de la segona ornada, menys favorables als atletes del CAT, van marcar la diferència a favor d'Aragonès, qui s'imposava amb una marca de 3.789 punts, per davant de Milla (3.187) i Sans (3.057). A destacar que es tractava de la primera combinada de Jan Sans, finalitzada amb un excel.lent resultat.

En la pentathló cadet masculina, Gerard Parera, Josep Milla i Gerard Ochoa, també tots tres debutants en proves combinades, finalitzaven en cinquena, sisena i setena posició respectivament, amb 1.453, 1.076 i 827 punts, després d'un concurs força regular.

El domini dels atletes del CAT es consolidava en les proves per veterans, en les que José Miguel Martín s'imposava en la categoria M40 amb un excel.lent registre de 3.987 punts. Martín va quatllar una actuació molt completa, en la que destaquen els resultats assolits en  els 60 metres llisos (7.69) i 60 metres tanques (9.52). També Josep Maria Mateo s'imposava en la prova per a atletes de 45 a 49 anys, amb una marca de 3.049 punts, en la que destacava l'excel.lent marca assolida en els 60 metres llisos, de 8.05 segons.

El Territorial finalitzava amb les proves combinades en categoria infantil. Entre els nois, Pep Aldave era sisè (803 punts), David Bondia era novè (569), Mario Sanchez desè (540), Alex Gran onzè (534) i Edgar José dotzè (431) en el que representava per a tots el debut en proves combinades.

En la combinada infantil femenina Mar Vázquez era setena amb 1.261 punts, per davant de Inés Delgado, vuitena amb 1.239, després d'una lluita aferrissada que es decidia en la prova del salt de llargada, per uns pocs centimetres. En la mateixa prova, Maria Falcó era tretzena (704 punts), Gemma Parera quinzena (588), Laura Mascarell divuitena (323) i Berta Pardines dinovena amb 269 punts.