Mireia López, fenomenal bronze al Català de combinades

Imatge de Lluís Vázquez Vilamajo
Lluís Vázquez Vilamajo 26 May 2014
Whatsapp

L'atleta del Club Atletisme Tarragona va finalitzar en una brillant tercera posició final, en la prova de l'hexathló cadet femenina del Campionat de Catalunya de proves combinades que es va disputar el passat cap de setmana a l'Estadi Joan Serrahima de Barcelona, i en el que Jan Sans fou cinquè en la decathló juvenil i Alícia Vázquez dotzena en l'hexathló cadet, completant un brillant cap de setmana pels atletes entrenats per en Ferran Tortosa.

Mireia va completar una combinada quasi perfecta, aconseguint marca personal en cinc de les sis proves, per acabar  amb una puntuació final de 3.272 punts, molt a prop de la segona classificada, Clara Gabaldón, mentre que la victòria era per a l'atleta de Torredembarra Andrea Trapé, amb 3.555 punts, i l'Alícia Vázquez acabava amb 2.072 punts, després d'haver-se de retirar en la darrera prova per problemes amb els tibials.

En la prova juvenil, Jan Sans, en el seu primer any en competició, va quatllar una excel.lent combinada, molt regular, i va demostrar que és un atleta amb un gran potencial, finalitzant cinquè amb 4.538 punts, en una prova dominada per Igors Pavlos (UA Barberà).

Mireia va iniciar la competició de forma excel.lent, en finalitzar en segona posició en els 100 metres tanques, amb una marca estratosfèrica de 15.48 segons, marca que suposa rebaixar en mig segon la marca mínima pels Campionat d'Espanya individuals, que es disputaran a Huelva el 29 de juny, i en els quals ja s'ha assegurat la participació. En la mateixa prova, Alícia Vázquez assolia marca personal amb un temps de 17.74 segons.

En la prova del salt d'alçada, Alícia assolia 1metre i 36 centrímetres, per 1 metre trenta tres de Mireia, en la que a la postre seria la seva prova més fluixa. Però en el llançament de pes, López soltava el braç per assolir uns excel.lents 9 metres i onze centímetres, que la permetien acabar la jornada de dissabte molt a prop del podi. Alícia assolia també marca personal en el pes, amb un millor llançament de 6 metres i 65 centímetres, i acabava la jornada en vuitena posició.

La jornada de diumenge començava amb una Mireia en plena forma, que assolia un magnífic salt de 4 metres i noranta centimetres en el salt de llargada, que la situaven segona provisional. Alícia es mantenia en la seva lluita amb un millor salt de 4 metres i setanta centímetres, que li permetien assegurar la vuitena posició.

Però la millor sorpresa estava encara per arribar, ja que Mireia sorprenia a totes les rivals i s'imposava en el llançament de javelina, amb un millor llançament de 29 metres i noranta quatre centímetres, mentre que Alícia llançava la javelina fins als 19 metres i trenta set centímetres.

La darrera prova, els 600 metres llisos, suposava un difícil repte per a Mireia, ja que fins a quatre atletes van lluitar de forma molt valenta per desplaçar-la del podi, i només una, Clara Gabaldón, ho va aconseguir, després d'una cursa brillant, amb un ritme frenètic, i en la que va necessitar assolir una marca estratosfèrica de 1 minut, 42 segons i 33 centèssimes. Mireia es defensava amb coratge, i acabava amb un temps de 1 minut, 54 segons i 52 segons que li permetien assegurar brillantment  el tercer lloc del podi. Per la seva banda, Alícia es veia obligada a abandonar la cursa per les molèsties als tibials, però tot i així acabava la combinada en dotzena posició.

En la prova juvenil masculina, en Jan Sans començava el dissabte amb uns excel.lents 11 segons i 81 centèssimes en els 100 metres llisos, i un bon salt de 5 metres i 41 centímetres en el salt de llargada. Les marques de 10 metres i 23 centímetres en llançament de pes, i 57 segons i 51 centèssimes en els 400 metres llisos li permetien consolidar-se en la cinquena posició, tot i deixar-se alguns punts en el salt d'alçada, prova en la què assolia un millor salt de 1 metre i 58 centímetres.

La jornada de diumenge començava també molt bé per a l'atleta tarragoní, quatllant una excel.lent cursa de 110 metres tanques, amb una marca de 16 segons i 24 centéssimes i segon  entre tots els participants. La jornada seguia amb les proves de llançament de disc, en la què en Jan assolia un millor llançament de 20 metres i 70 centímetres, el salt amb perxa, on aconseguia superar el llistó en 2 metres i 70 centímetres, i el llançament de javelina, en la què enviava l'artefacte fins als 34 metres i 34 centímetres. En la darrera prova, els 1.500 metres llisos, en Jan mostrava el seu caràcter competitiu en una prova que no és la seva, i aconseguia mantenir la distància sobre els seus rivals, finalitzant amb un temps de 5 minuts, 52 segons i 18 centèssimes per acabar amb un espectacular cinquè lloc de la combinada.