Jan Sans es corona campió català juvenil de proves combinades indoor

Imatge de Lluís Vázquez Vilamajo
Lluís Vázquez Vilamajo 22 Feb 2015
Whatsapp

L'atleta del Club Atletisme Tarragona Jan Sans s'ha proclamat aquest diumenge campió de Catalunya de proves combinades en pista coberta de categoria juvenil, en imposar-se brillantment en la prova de l'heptathló, dins del Campionat de Catalunya júnior i juvenil disputat a Sabadell, i en el què l'Alícia Vàzquez ha estat sisena en la prova juvenil femenina, alhora que l'equip de relleu infantil masculí es classificava per la final del Campionat de Catalunya..

Sans iniciava la combinada de forma excel.lent, assolint marca personal en la primera prova, els 60 metres llisos, amb un registre de 7.39 segons que el situaven ja en primera posició. Tot i un bon salt de 5,66 metres en el salt de llargada, l'atleta entrenat per en Ferran Tortosa perdia una posició en la combinada en veure's superat per Marc Salvatella, del Sant Cugat. Sans remuntava punts en imposar-se en el llançament de pes amb uns excel.lents 11,87 metres, però tot i assolir marca personal en el salt d'alçada, amb 1,71 metres, veia com Salvatella s'escapava i acabava la jornada de dissabte en primera posició.

L'atleta tarragoní arrencava en la jornada de diumenge en un estat de forma excel.lent, imposant-se en els 60 metres tanques amb un gran temps de 8.20 segons, amb el què es tornava a situar primer de la combinada. Una excel.lent actuació en el salt amb perxa, amb un millor salt de 3,30 metres, i una treballada cursa en la prova dels 1.000 metres llisos, en la què marcava un temps de 3.19.02 li permetien assegurar la victòria, assolint a més marca personal en les tres proves del dia, així com en la puntuació final, que fou de 4.267 punts. Sans s'imposava per davant de l'atleta de Torredembarra, Pau Aragonès, segon amb 4.237 punts, i de Salvatella, tercer amb 4.189 punts.

En la prova femenina, Alícia Vázquez finalitzava en una magnífica sisena posició final, tot i completar una combinada amb alts i baixos. Alícia assolia marca personal en els 60 metres llisos (10.02) i els 800 metres (2.59.58) i aconseguia un bon salt en la prova de salt de llargada, amb 4,84 metres, però perdia punts en el salt d'alçada, en el què molèsties al genoll l'impedien saltar més enllà de 1,29 metres, i en el llançament de pes, en el què aconseguia un millor llançament de 6,84 metres. La victòria era per Judith Soler, del Girona Costa Brava, amb 2.965 punts, mentre que Alícia tancava la combinada amb 2.319 punts.

Es disputaven també a Sabadell les eliminatòries del Campionat de Catalunya de relleus 4x200 infantils i cadets. El millor resultat pels atletes de l'ECAT fou l'excel.lent tercera posició final assolida per l'equip infantil masculí, integrat per  Pep Aldabe, Aleix Lago, Mario Sánchez i Bernat Verdú, amb un temps de 1.55.11. Amb aquest resultat, l'equip aconseguia la classificació per la final, a disputar a Sabadell en tres setmanes.

Els equips femenins no van tenir tanta sort, donada la forta competència i el fet que només passin sis equips a cada final. Les noies infantils (Carla Berenguel, Gemma Parera, Laura Yan Solé i Inés Delgado) finalitzaven en la posició vint-i-nou, amb un temps de 2.04.94, mentre que les cadets (Maria Buscail, Maria Juan-Dalac, Nerea Lago i Mireia López) eren divuitenes, amb un temps de 2.00.14