Júlia Ollé, Jorge De Andrés i els infantils de l'ECAT entre els millors

Imatge de Lluís Vázquez Vilamajo
Lluís Vázquez Vilamajo 02 Mar 2015
Whatsapp

Els atletes del CAT han brillat un cap de setmana més en les diferents competicions disputades arreu de Catalunya, amb resultats tan espectaculars com el tercer lloc assolit per na Júlia Ollé al Cros de Mollerussa, la cinquena posició de Jorge De Andrés als 10 km de Cambrils o les excel.lents marques assolides pels atletes infantils per a la final del Campionat de Catalunya, en la jornada prèvia disputada dissabte a Sabadell.

A Mollerussa es disputava aquest diumenge la 37ena edició del cros, Memorial Josep I. Culleré, en la que prenia la sortida l'atleta vallenca Júlia Ollè, en una cursa programada a una distància de 5.300 metres. La Júlia realitzava una magnífica cursa, en la què només es veia superada per les germanes Núria i Eva Ribalta, per acabar tercera amb un temps de 23 minuts i dos segons, a menys d'un minut de la guanyadora.

També el diumenge es disputava la 6ª Mitja Marató de Cambrils, junt amb una prova de 10 kms amb més de 1500 participants entre ambdues proves, i amb participació d'atletes del Club Atletisme Tarragona en cadascuna d'elles.

A la cursa de 10 km, Jorge de Andrés era cinquè (33:29) i José F. García Navarrete 19è, aturant el crono als 37:40. El guanyador de la cursa de 10 kms fou Jaume Leiva (CA Runners Tarragona) amb un temps de 30:52, segon David Sánchez (CA Runners Tarragona), 33:06 i tercer Juan Miguel Moreno.

A la Mitja marató, Adrià Serres aconseguia un magnífic registre de 1:32:59, com també el seu pare, l'incombustible Amadeu, que entrava a meta amb un temps de 1h 56m 45s, seguit de ben a prop per  l'Hèctor Mateu, amb 1:59:49. La cursa fou guanyada per Camilo Santiago (Ferrer Sports Center) amb un temps 1:07:23, Pedro Ortega (Evasion Runnig Reus) era segon (1:10:21), i tercer José Manuel Vilacoba (independent).

Dissabte es disputava a Sabadell la jornada prèvia del Campionat de Catalunya infantil de pista coberta, en la què es decidien els atletes que podran participar en les finals, a disputar en dues setmanes. I els atletes de l'ECAT assolien de nou resultats excepcionals i un munt de marques personals.

Carla Berenguel, Mario Sánchez i Bernat Verdú aconseguien classificar-se en la prova dels 60 metres llisos, en acabar les seves curses amb unes marques de 8,65, 8,44 i 8,57 segons, respectivament. Berenguel i Sánchez, a més de la Mar Vázquez, aconseguien també passar a la final del salt de llargada, en saltar 4,27, 4,25 i 4,45 metres, respectivament. Participaren també en el salt de llargada Pep Aldave (3,92), Bernat Verdú (4,14) i Berta Sánchez (4,21), però no aconseguiren classificar-se entre els setze primers.

Aldave sí que aconseguia el pas a la final dels 60 metres tanques, en acabar la cursa amb una gran marca de 10,81 segons, com també la Mar Vázquez, amb 10,88 segons. I la Berta Sánchez es classificava brillantment per la final de salt amb perxa, en batre la seva marca personal fins a uns magnífics 2,40 metres.

Altres atletes que aconseguien el pas a la final i un gran avanç en la seva marca personal foren la Inés Delgado, en superar el llistó del salt d'alçada en 1,46 metres, i l'Aleix Lago, sisè en la seva semifinal dels 600 metres llisos, que el portaven a rebaixar la seva marca fins als 1:42:27 en una cursa disputada a un ritme infernal. Menys sort tenia la Laura Mascarell, la qual, tot i rebaixar àmpliament la seva marca personal, no aconseguia classificar-se entre les dotze primeres, acabant amb una marca de 12:54:57. En Dídac Safont era excel.lent tercer de la seva semifinal dels 2000 metres llisos, en una cursa en la què va saber gestionar molt bé els continus avançaments, però que malauradament es va disputar a un ritme inferior al de l'altre semifinal. Dídac assolia un temps de 7:18:64, que  no li va permetre el pas a la final per tan sols un marge de set segons.