Excel.lent cap de setmana d'infantils, cadets i juvenils

Imatge de Lluís Vázquez Vilamajo
Lluís Vázquez Vilamajo 15 Mar 2015
Whatsapp

Els joves atletes del Club Atletisme Tarragona han completat un dels caps de setmana més exitosos en anys, en els Campionats de Catalunya de pista coberta infantil i cadet i el Nacional juvenil. Javier Almale, campió de Catalunya de 60 metres llisos, Inés Delgado, Berta Sánchez i Mireia López plata en salt d'alçada, salt amb perxa i 60 mt respectivament, el bronze del relleu infantil masculí, el quart lloc de la Monterrat Montañés, les cinquenes posicions de Jan Sans (al Nacional juvenil) i de l'Aleix Lago i l'aluvió de marques personals aconseguides per molts dels que han competit mostren la competitivitat que han mostrat tots ells. Sense oblidar també les excel.lents actuacions de Mario Sánchez, nové en 60 mll, Bernat Verdú 10e en la mateixa prova, Pep Aldave i Mar Vazquez novens en 60 mt, Sira Bo cinquena de la seva semifinal de 600m, Gerard Parera setè en la semifinal de la mateixa prova, i desè en triple salt, prova en la què Javier Almale era tretzè, l'excel.lent marca personal de 8.06 assolida per Maria Martin al Nacional juvenil en els 60 mll o la novena posició de la Mar en el salt de llargada.

Jan Sans assolí una brillant cinquena posició final en la prova dels 60 metres tanques del Campionat d'Espanya juvenil disputat aquest cap de setmana a San Sebastian, i en el què Maria Martin va batre la seva marca personal en els 60 metres llisos però no va poder classificar-se per les semifinals.

Sans començava el dia de forma inmillorable, en imposar-se en la seva sèrie amb un sensacional registre de 8,18 segons, marca personal. Ja per la tarda, Jan era segon en la seva semifinal, amb un temps de 8,30, amb el que s'assegurava el pas a la final, prova que es disputava al final del dia. En la final, l'atleta entrenat per en Ferran Tortosa lluitava per les medalles fins als darrers metres, per acabar sensacional cinquè amb un temps de 8,28 segons.

En els 60 metres llisos, Maria Martin aconseguia rebaixar la seva marca personal fins a uns excel.lents 8,06 segons.

El resultat més rellevant en el Campionat de Catalunya infantil i cadet fou sens dubte la victòria de Javier Almale en la final de la prova més ràpida, els 60 metres llisos de la categoria cadet, en imposar-se a tots els seus rivals amb una excel.lent marca de 7.48 segons, marca personal. Javier ja havia donat mostres del seu gran estat de forma en imposar-se en la seva semifinal, amb un temps de 7,50s, el millor de tots els participants.

En la prova dels 60 metres tanques cadet, Mireia López es classificava per la final en imposar-se en la seva semifinal amb una bona marca de 9,44 segons. En la final, Mireia se les hauria de veure amb l'atleta que està batent tots els rècords, la Maria Vicente (ISS Hospitalet), qui s'imposava amb un sensacional registre de 8,64 segons, récord d'Espanya. L'atleta entrenada per en Ferran Tortosa realitzava també una cursa quasi perfecta, finalitzant segona i igualant la seva marca personal de 9,27 segons.

Berta Sánchez completava un excel.lent consurs en el salt amb perxa infantil, en el que finalitzava segona després de superar el llistó en 2,45 metres, només superada per Aurea Pino, del Martorell, guanyadora amb 2,50 metres. També Inés Delgado finalitzava en una magnífica segona posició final en el concurs de salt d'alçada, en superar el llistó situat a 1,47 metres, mateixa alçada que superava la guanyadora, Laura Beltri de l'Esportiu Penedès, però per número de nuls la victòria era per l'atleta barcelonina.

L'equip del relleu infantil masculí 4x200 assolia de forma brillant la tercera posició en un final de cursa agònic, en dura lluita amb l'equip del CA Granollers, que va estar a punt d'arrebatar la medalla a l'equip entrenat per en Bernat Rocamora en els darrers metres. Finalment, l'equip del CAT integrat per Bernat Verdú, Aleix Lago, Pep Aldave i Mario Sánchez fou tercer, només set centèssimes de segon per davant de l'equip vallesà, en una prova en la què la victòria fou per la UA Terrassa.

Montse Montañés completava un excel.lent concurs en la prova del llançament de pes cadet, finalitzant en quarta posició amb un millor llançament de 10,80 metres, marca que suposa mínima per assistir al Campionat d'Espanya, i que la deixava a tan sols dos centímetres de la medalla de bronze.

En la cursa dels 600 metres llisos infantils, Aleix Lago gestionava de forma magnífica una cursa portada a un ritme infernal des del primer metre, per acabar cinquè amb un temps de 1.39.69, marca personal.

Pep Aldave realitzava una bona cursa en els 60 metres tanques infantils, però es veia penalitzat per una sortida lenta, finalitzant la prova en novena posició amb un temps de 10,87 segons, i quedant-se a tan sols sis mil.lèsimes de la vuitena posició que li hauria donat el pas a la final. En la mateixa prova, la Mar Vázquez era també novena, aconseguint rebaixar la seva marca personal fins als 10,71 segons. La Mar finalitzava en idèntica posició en el salt de llargada, amb un millor salt de 4,15 metres.

En la prova reina de la velocitat, els 60 metres llisos infantils, Mario Sánchez i Bernat Verdú eren novè i desè amb unes marques de 8,49 i 8,55 segons, respectivament.

Gerard Parera i Sira Bo ho donaven tot en les seves semifinals dels 600 metres cadets, portades totes dues a un ritme molt exigent. Gerard finalitzava setè amb un temps de 1.36.91, mentre que la Sira era cinquena amb 1.49.64. Gerard finalitzava desè en el triple salt, després d'aconseguir una gran marca de 10,93 metres, en una prova en la què Javier Almale era tretzè amb 10,20 metres.