Mireia López, campiona d'Espanya cadet de 60 metres tanques

Imatge de Lluís Vázquez Vilamajo
Lluís Vázquez Vilamajo 22 Mar 2015
Whatsapp

L'atleta del Club Atletisme Tarragona Mireia López s'ha proclamat aquest diumenge campiona d'Espanya en la prova dels 60 metres tanques de categoria cadet, en el marc del campionat disputat durant tot el cap de setmana a Sabadell, i en el què la Montse Montañès fou cinquena en el llançament de pes i en Javier Almale novè en els 60 metres llisos.

Mireia López ha fet una cursa de menys a més, en sortir quarta i anar remuntant durant tota la cursa, fins a igualar-se a la mateixa línia d'arribada amb la Marina Covarrubias (At. Fuenlabrada), en un final emocionatíssim. Els jutges no han pogut determinar quina de les dues atletes havia creuat la línia en primera posició, de manera que han optat per atorgar la medalla d'or compartida a les dues atletes, amb la mateixa marca de 9.15 segons. L'atleta entrenada per en Ferran Tortosa, ja havia mostrat les seves armes en imposar-se a primera hora del matí en la seva semifinal, amb un temps de 9,11 segons, marca personal. Amb aquest triomf, la Mireia confirma les grans expectatives que havia aixecat ja l'any passat en proclamar-se campiona de Catalunya en els 100 metres tanques, així com fa una setmana, en ser segona en els 60 metres tanques del Campionat de Catalunya de pista coberta.

Un excel.lent concurs, arrodonit amb un llançament sensacional de 11,55 metres va permetre a la Montse Montañés finalitzar en una magnífica cinquena posició en la final del llançament de pes. L'atleta entrenada per en Joan Domingo, va aconseguir una gran millora en la seva marca personal amb aquest llançament, superant en més d'un metre la marca que tenia fins fa tan sols una setmana, fruit dels excel.lents entrenaments realitzats durant  tota la temporada.

En la prova dels 60 metres llisos, Javier Almale es quedava a les portes de la final, en finalitzar cinquè de la seva semifinal, amb la mateixa marca que el quart (7.53s), però amb algunes mil.lèssimes més. Tot i això, finalitzava en una excel.lent novena posició final, després d'igualar la seva marca personal de 7,48 segons en la seva sèrie de classificació,  confirmant l'excel.lent estat de forma pel que passa l'atleta entrenat per en Ferran Tortosa, actual campió de Catalunya de la prova.