El CAT assoleix 5 medalles al Campionat de Catalunya de proves combinades

Imatge de Lluís Vázquez Vilamajo
Lluís Vázquez Vilamajo 01 Jun 2015

Els atletes del Club Atletisme Tarragona han assolit un excel.lent botí en forma de cinc medalles en el Campionat de Catalunya de proves combinades que s'ha disputat a l'Estadi Joan Serrahima de Barcelona aquest cap de setmana. Laureenelisa Marimón i Jan Sans es proclamaven brillantment sotscampions de Catalunya, Mireia López, Helena Ríos i Alícia Vázquez s'emportaven una merescudíssima medalla de bronze, mentre que Liana De las Heras, Martina Pomes, Gerard Parera i Javier Almale completaven també una gran combinada, finalitzant en setena, desena, desena i onzena posició, respectivament. Les cinc medalles aconseguides per l'equip tarragoní el situen en la primera posició, empatat amb Avinent Manresa i AA Catalunya, en la llista de clubs amb més medalles assolides en aquest campionat, el què confirma un cop més l'excel.lent actuació dels atletes tarragonins, així com de l'equip tècnic del club.
La competició començava el dissabte pel matí amb la disputa de la tetratló alevina, en la que les tres atletes tarragonines, Laureenelisa, Liana i Martina van completar una excel.lent cursa als 60 metres tanques. La prova del llançament de pes va començar a marcar diferències, especialment a favor de Laureenelisa i Liana, i sobretot el salt de llargada, en el què Laureenelisa se n'anava fins a uns excel.lents 4,24 metres que la confirmaven en el podi. La prova es tancava amb els 60 metres llisos, en els què destacà de manera molt especial na Martina Pomes, autora d'uns magnífics 9,14 segons. Al final, Laureenelisa fou segona, amb 2.002 punts, per darrera d'Igambo Muakuku (Nou Barris), guanyadora amb 2.260 punts, mentre que Liana era setena amb 1.677 punts i Martina desena amb 1.533 punts.
En l'hexathló cadet femenina, Mireia López començava amb força la combinada, en ser tercera en els 100 metres tanques amb 15.73 segons, posició que ja no abandonaria en tot el concurs. Mireia va treure a relluir la seva excel.lent competitivitat habitual, i va assolir marques molt rellevants en proves com el salt d'alçada (1,40m, marca personal) o el salt de llargada (4,93m, també marca personal), però no va poder competir amb Maria Vicente (Hospitalet) i Clara Gabaldon (AA Catalunya), ambdues en un estat de forma espectacular, i que al final serien primera i segona (4.483 i 3.826 punts). Mireia fou tot i això excel.lent tercera amb 3.199 punts, en dura lluita fins al final amb Laia Moix (Igualada).
Javier Almale i Gerard Parera van complir amb solvència la seva participació en l'octathló cadet masculina, finalitzant en desena i onzena posició final. Ambdós es van mostrar excel.lents en les seves proves de referència, ja que Javier s'imposava en els 100 metres llisos amb uns excel.lents 11,80 segons, mentre que Gerard era segon en els 1.000 metres llisos, amb un temps de 3.05.41, a més d'aconseguir uns excel.lents 31,19 metres en el llançament de disc. La victòria en la prova fou per Enric Paris (FACVAC Valls) amb 4.187 punts per 3.325 d'en Gerard i 3.030 d'en Javier.
En Jan Sans completava una sensacional decathló en la prova juvenil masculina, finalitzant segon en un final molt disputat, que el va obligar fins i tot a superar el rècord de Catalunya de la prova vigent fins al moment per assegurar la medalla de plata. Jan va començar la combinada de forma esplèndida, amb uns magnífics 11,35s als 100 metres llisos (marca personal), un gran salt de 6,26 m al salt de llargada (també marca personal) i uns excel.lents 12,78 metres (nova marca personal) al llançament de pes. De nou assolia marca personal en el salt d'alçada, superant el llistó fins a uns esplèndids 1,81 metres, de manera que tancava la jornada en segona posició en dura lluita amb Pol Vila (Manresa) i Marc Salvatella (Sant Cugat). La jornada de diumenge començava també molt bé per en Jan, ja que aconseguia una nova marca personal en els 110 metres tanques, amb 14,24s, i en el llançament de javelina, amb 41,88 metres. En la darrera prova, Jan seguia segon però es veia pressionat per Salvatella i Arnau Palomero (AA Catalunya), pel que va haver de lluitar fins al final per mantenir la medalla de plata, que va assegurar en aconseguir una nova marca personal en els 1.500 metres (5.21.51). La victòria fou per en Pol Vila amb 6.522 punts, nou rècord de Catalunya, mentre que Jan fou segon amb 5.825 punts i  tercer Arnau Palomero amb 5.746 punts.
També l'Alícia Vázquez va completar un magnífic cap de setmana, en el què va aconseguir marca personal en sis de les set proves disputades. L'Alíca va començar molt bé, acabant segona en els 100 metres tanques (16.03s), es va superar també en el salt d'alçada i en el llançament de pes, per acabar el dia amb una gran cursa de 200 metres, en la què era tercera amb 27.74s, acabant la jornada en segona posició, empatada a punts amb Emma Pala (CA Laietania). La jornada de diumenge començava amb suspens per l'Alícia, ja que realitzava dos salts nuls en el salt de llargada, i salvava la situació en el tercer salt amb una marca de 4,84 metres que li permetien mantenir-se segona. Tot i batre la seva marca de javelina, arribava a la prova final, els 800 metres, en tercera posició i amenaçada per diverses rivals, prova en la que de nou es va superar, acabant amb marca personal de 2.55.29, que li permitiren assegurar la medalla de bronze, només 25 punts per davant de la lluitadora Cristina Gabarró (Igualada). La victòria fou per la gran dominadora de la prova Cora Sepúlveda (CA Vic) amb 4.319 punts, mentre que Emma Pala (Laietania) era segona amb 3.713 punts.
Destacar també la gran competició que va realitzar l'Helena Ríos en l'heptathló júnior, en la que finalitzà tercera amb 3.518 punts. Batent la seva marca ja en la primera prova, els 100 metres tanques (17.21s), l'Helena va treure el seu perfil més lluitador i va aconseguir superar-se, aconseguint també marca personal en el llançament de pes (6,97 metres), per acabar el dia amb una treballada cursa de 200 metres, en la què aturava el cronòmetre en els 27.99s. Els millors resultats però, vingueren en la jornada de diumenge, ja que es quedava molt a prop de la seva marca en el salt de llargada, amb 4,68 metres, i quallava un excel.lent llançament de javelina (26,99 m, marca personal), per acabar amb una sensacional actuació en els 800 metres llisos, en la què baixava fins a vuit segons la seva marca personal, per acabar amb 2.34.54. Al final l'Helena fou tercera amb 3.518 punts, mentre que la victòria fou per Emilia Del Hoyo (Manresa) amb 4.872 punts.