Jan Sans al Campionat del Món juvenil a Cali (Colòmbia)

Imatge de Lluís Vázquez Vilamajo
Lluís Vázquez Vilamajo 12 Jul 2015

L'atleta del Club Atletisme Tarragona Jan Sans Riola partirà aquest dilluns com un membre més de la Selecció Espanyola, integrada per 25 homes i 21 noies, que prendrà part en el Campionat del Món juvenil d'atletisme, que es disputarà a Calí (Colòmbia) entre el 15 i el 19 de juliol. L'atleta tarragoní, entrenat per en Ferran Tortosa, va obtenir la seva plaça en la selecció ara fa quinze dies a Ciudad Real, amb motiu del Campionat d'Espanya juvenil. Allí, Jan es va proclamar brillantment campió d'Espanya en la seva prova, els 110 metres tanques, i a més va aconseguir en la primera ronda la marca mínima que demanava la Federació Espanyola per classificar-se per aquests campionats, que era de 13.95 segons.

La participació de Jan Sans en el Mundial juvenil suposa un excel.lent colofó a una temporada inmillorable, en la què s'ha proclamat campió de Catalunya juvenil en els 110 metres tanques a l'aire lliure i ha rebaixat en més de dos segons la seva marca en aquesta prova. Sans s'ha mostrat també com un atleta molt complert, realitzant grans actuacions en les proves combinades, ja que es proclamà campió de Catalunya juvenil de l'heptathló en pista coberta i sots-campió a la decathló a l'aire lliure. I encara més excepcional, es tracta només de la seva segona temporada en aquest esport, el qual va començar a practicar al setembre del 2013.

L'atleta tarragoní, nascut al 1998, iniciarà la seva participació en el Mundial el proper dijous a les 12:50 hora local (5h més a Catalunya) amb la disputa de les sèries de classificació dels 110 metres tanques.