Moha i Ivan llueixen al Míting del Centenari de la Federació Catalana d'Atletisme

Imatge de Lluís Vázquez Vilamajo
Lluís Vázquez Vilamajo 20 Feb 2016

Els atletes del Club Atletisme Tarragona Mohammed Maman i Iván Tamarit van fer lluir el color lila al més alt nivell, en imposar-se en les seves respectives finals B de 400 i 60 metres llisos, respectivament, en el Míting organitzat per la Federació Catalana d'Atletisme per celebrar el seu Centenari i que va tenir lloc aquest divendres a la Pista Coberta de Sabadell.

Moha va quatllar una excepcional cursa en la final B de 400 metres llisos, imposant-se amb un gran final a Xavier Carrión (JA Sabadell) amb un registre de 49.82 segons, molt a prop de la seva marca personal. Per la seva banda, Iván Tamarit s'imposava també de forma brillant en la final B dels 60 metres llisos, batent la seva pròpia marca personal fins a deixar-la en uns excel.lents 7.22 segons. A destacar també l'excel.lent cursa de Marc José (Fent Camí Mislata) en la final A dels 60 metres llisos, en la què fou segon amb un gran registre de 7.16 segons. Marc va participar també en la final dels 60 metres tanques, junt amb estrelles com Yidiel Contreras o Jackson Quiñones, en una prova en la què fou sisè amb un temps de 8.29 segons. La victòria en aquesta prova fou per Contreras, amb 7.71 segons.

Els atletes tarragonins van tenir així l'oportunitat de compartir pista amb algunes de les més importants estrelles de l'atletisme internacional i estatal, que van deixar la seva empremta sobre la pista de Sabadell. L'estrella de la nit fou l'atleta etíop Genzebe Dibaba, qui, en una sensacional cursa de 3.000 metres llisos, va aconseguir la segona millor marca de tots els temps, amb 8.22.50. També van brillar de forma molt notable la veneçolana Yulimar Rojas, entrenada pel cubà Iván Pedroso, que guanyava en el triple salt amb 14.35 metres, el kenià Boniface Mweresa, que s'imposava en els 400 metres llisos amb un temps de 46.46 segons o l'etíop Leul Gebreselasie, vencedor dels 3.000 metres llisos amb 7.44.50.

A nivell estatal, van mostrar el seu excel.lent nivell actual atletes com el sevillà Kevin López, que aconseguia la mínima pels mundials de Portland en imposar-se en les 800 metres llisos amb 1.46.26, o Carlos Tobalina, qui es quedava a tan sols 8 centímetres de la marca mínia de pes, prova en la què s'imposava amb uns excel.lents 20.42 metres. Altres grans actuacions foren la victòria de Miguel Ángel Sancho en el salt d'alçada amb 2.20 metres, el segon lloc de Jean Marie Okutu en el salt de llargada, amb 7.77 metres, amb la mateixa marca del guanyador, el xinès Jianan Wang, la victòria d'Estela Garcia als 60 metres llisos, amb 7.49 segons, el tercer lloc d'Esther Guerrero als 800 metres, amb 2.04.39 o les victòries de Laura Natalí Sotomayor als 400 metres llisos amb 56.79 segons, Caridad Jerez als 60 metres tanques amb 8.25 segons, Juliet Itoy aal salt de llargada amb 6.30 metres o la de Úrsula Ruiz al llançament de pes amb 17.31 metres.

Finalment destacar un gran concurs de salt amb perxa, en el què s'imposava Carla Franch amb 4.22 metres, i en el què l'atleta ebrenca Meritxell Benito aconseguia batre de nou el rècord d'Espanya juvenil, en superar el llistó a una alçada de 4.07 metres.