Jan Sans, campió de Catalunya de 60 metres tanques júnior - Laurine Marimón, a la final del Campionat de Catalunya infantil

Imatge de Lluís Vázquez Vilamajo
Lluís Vázquez Vilamajo 27 Feb 2016
Whatsapp

L'atleta del Club Atletisme Tarragona Jan Sans Riola s'ha proclamat campió de Catalunya en la prova dels 60 metres tanques en el Campionat de Catalunya júnior de pista coberta, disputat aquest dissabte a la Pista Coberta de Sabadell, en paral.lel a la jornada prèvia del Campionat de Catalunya infantil, en el què Laurine Marimón ha aconseguit classificar-se per la jornada final en la prova del salt de llargada.

Jan Sans es presentava a Sabadell després de dues setmanes d'inactivitat, degut a molèsties musculars en la seva darrera competició. Però tot i això, l'atleta entrenat per en Ferran Tortosa ha quatllat una cursa sensacional, en la què ja des de la segona valla s'ha situat al capdavant, posició que ja no abandonaria fins al final. Sans ha aturat el cronòmetre amb uns excel.lents 7.95 segons, segona millor marca personal de sempre i a només dues centèssimes del récord dels Campionats. L'han acompanyat al podi Eric Pérez (UA Rubí) amb 8.24 segons, i Gerard Pérez (Playas de Castellón) amb 8.29 segons.

A destacar també la medalla de plata assolida per una altra de les atletes del grup d'en Ferran Tortosa, Ana Milán (AA Catalunya) en els 800 metres llisos, amb 2.25.37, únicament superada per Claudia Gallego (CE Universitari) en un apretat sprint final.

Simultàniament es disputava també aquest dissabte la jornada prèvia del Campionat de Catalunya infantil, en la que fins a sis atletes de l'Escola del CAT prenien part, amb excel.lents actuacions.

Laurine Marimón realitzava un magnífic concurs en progressió, en la prova del salt de llargada, durant el qual saltava fins a 4.58 metres, marca personal, finalitzant cinquena de la prova i aconseguint el pas a la jornada final, a disputar la Sabadell en duies setmanes. Laurine era també quarta en la seva sèrie de 60 metres llisos, amb un temps de 8.84 segons, prova en la què també participava Laura Yan Solé, que era sisena a la seva sèrie amb un temps de 8.77 segons i es quedava a només una centèsima de classificar-se per a la jornada final. La Laura finalitzava 24ena en el salt de llargada, amb un millor salt de 4.03 metres. Una altra gran actuació corria a càrrec de la Carla Gonzàlez, qui s'imposava en la seva sèrie dels 600 metres llisos, amb una marca de 1.49.04. Per la seva banda, la Claudia Mir era sisena de la seva sèrie dels 60 metres tanques, amb 11.60 segons.

Entre els nois, en Nil Pinyol ocupava la 23ena posició en el triple salt, amb 8,51 metres, i la 24ena en el salt de llargada, amb un millor salt de 4.09 metres, mentre que l'Oriol Aldave era 27è en el llançament de pes, amb un millor llançament de 6.05 metres.

Tot i les excel.lents actuacions, únicament Laurine aconseguia classificar-se per a la jornada final, en la què els 12 millors de cada prova lluitaran per les medalles i les posicions de finalista.