Pluja de medalles dels Veterans del CAT al Campionat de Catalunya individual

Imatge de Lluís Vázquez Vilamajo
Lluís Vázquez Vilamajo 08 Mar 2016

Els atletes veterans del Club Atletisme Tarragona van completar una excel.lent actuació en el Campionat de Catalunya individual de Veterans de pista coberta disputat aquest diumenge a Sabadell, en els què van acumular un total de vint medalles, repartides entre sis d'or, cinc de plata i nou de bronze.

Jesus Montolio es proclamava doble campió de Catalunya, en imposar-se en les curses de 200 i 400 metres de la categoria M45, amb uns sensacionals registres de 24.89 i 55.23 segons, respectivament. L'atleta reusenc s'imposava amb solvència en les dues proves, però especialment en els 400 metres, prova en la que superava als seus rivals amb un marge de més de dos segons. També aconseguia la medalla d'or en els 400 metres de categoria M35 en Jonathan Romera, en completar les dues voltes a la pista en 54.26 segons.

Una altra medalla d'or l'aconseguia en Fernando Flores en els 3.000 metres marxa en categoria M45, en la què s'imposava a tots els seus rivals amb un magnífic registre de 14.32.36.

Entre les noies, Dolors Calatrava era primera en el salt de llargada F35, amb un excel.lent salt de 4.00 metres.

I també es proclamava campió de Catalunya en Pere Pardines, en la combinada de categoria M50, amb un gran registre de 2.964 punts. Pardines realitzava un concurs molt regular, destacant especialment en els 60 metres tanques, que completava en 10.56 segons, i en el salt d'alçada, en superar el llistó en 1.52 metres. En la mateixa prova, categoria M35, l'Ignasi Blanco completava la seva primera combinada amb uns més que correctes 1.346 punts, finalitzant en cinquena posició.

Josep Ramon Argilaga i Josep Maria Mateo eren plata i bronze en els 60 metres llisos M50, amb unes marques de 8.05 i 8.15 segons, respectivament. En la mateixa prova, en categoria M35, Benito Sánchez era onzè amb 8.29 segons, tot i córrer amb molèsties musculars.

En Josep Maria Mateo disputava també la prova dels 200 metres llisos, en la què va lluitar en tot moment per la segona plaça fins que, en els metros finals, perdia l'equilibri i queia, perdent tota opció a medalla. I en la prova del salt de llargada, aconseguia la medalla de bronze amb un millor salt de 5.01 metres, en un concurs en el què va lluitar en tot moment per superar la barrera dels 5 metres, cosa que finalment va aconseguir en el sisè i darrer intent.

En les proves de mig fons, Sergi Hidalgo assolia la medalla de bronze en els 1.500 metres en categoria M35, en finalitzar tercer amb una marca de 4.16.51, mentre que en Fernando Flores era cinquè, en la categoria M45, amb 4.58.69. Per la seva banda, en Jose Maria Pérez finalitzava sisè en els 800 metres llisos de M45, amb un temps de 2.23.74. Sergi Hidalgo també va fer els 3.000 metres llisos que va completar en 9.20.98, prova que va encapçalar a bon ritme fins als últims 400 metres i finalment va aconseguir la seva segona medalla de bronze del dia.

Entre les noies, la Pilar Fernández assolia dues merescudíssimes medalles en les proves dels 200 i 400 metres en categoria F45. Na Pilar realitzava una treballada cursa en els 400 metres llisos, en la què mantenia en tot moment el ritme de cursa que s'havia fixat, per acabar amb una excel.lent segona posició final amb una marca de 1.16.51, mentre que en els 200 metres era tercera amb un temps de 32.48 segons. Per la seva banda, la debutant Dolors Calatrava era quarta i cinquena en les proves dels 60 i 200 metres en categoria F45, amb unes marques de 9.29 i 31.10 segons.

En el salt de llargada, les quatre representants del CAT assolien medalla, ja que, a més de l'or aconseguit per Dolors, Ana Cristina Velasco era segona en categoria F40 amb 2,92 metres, Pilar era tercera en F45 (3.43 metres) i Marisa Pradillo era també tercera en categoria F50 amb 3.10 metres. També s'aconseguien medalles en el salt d'alçada, prova en la què Ana Cristina Velasco i Marisa Pradillo eren segones en les categories F40 i F50, en superar el llistó en 0.97 i 1.03 metres, respectivament.

I altres dues medalles de bronze s'aconseguien en el llançament de pes, per part d'Ana Cristina, tercera en categoria F40 amb una marca de 7.59 metres, i d'una recuperada Joana Pinyol, en categoria F50, amb un millor llançament de 6.69 metres, tot i la manca d'entrenament, superant a la Marisa, quarta amb 6.22 metres.