Una victòria i cinc podis pels juvenils, júniors i promeses del CAT

Imatge de Lluís Vázquez Vilamajo
Lluís Vázquez Vilamajo 06 Jun 2016

Els atletes del Club Atletisme Tarragona van assolir una brillant victòria, cinc medalles i altres nou places de finalista en els Campionats de Catalunya juvenil, júnior i promesa disputats aquest cap de setmana a les Pistes Municipals de Lloret de Mar. La victòria va còrrer a càrrec de Mohammed Maman, en la prova dels 800 metres llisos promesa, només 24h després d'haver finalitzat segon en la final dels 400 metres llisos. Les medalles foren per Mireia López (plata en els 200 metres llisos i els 100 metres tanques juvenils, Maria Álvarez (plata en el salt d'alçada i bronze en el salt de llargada promesa), Gemma Ruiz (bronze en el llançament de disc promesa), mentre que assoliren plaça de finalista Gerard Parera, Dídac Alonso, Abdelhakim Hamid, Jan Sans, Álvaro J. Férrez, Daina Martínez, Maria Buscail i Alícia Vázquez. Nerea Lago i Javier Almale van tenir menys sort i no van poder classificar-se per la final de les seves proves, tot i realitzar excel·lents curses.

En Moha Maman va demostrar un cop més la seva classe en la cursa dels 800 metres llisos, en la què es va situar rera el grup de cap des del principi i va saber esperar fins a l'entrada de la recta final per fer un gran canvi de ritme que li va permetre superar a la resta i mantenir un mínim avantatge que li assegurava la victòria, amb un excel.lent registre de 1.54.07, marca personal i nou récord del club. L'atleta tarragoní va maniobrar amb gran encert i no va donar mostres de cansanci en cap moment, tot i haver disputat dues curses de quatre-cents metres el dia abans. En les semifinals d'aquesta prova fou segon amb 49.87 segons, i en la final repetiria posició amb una marca de 50.38 segons. Malauradament, per un tema burocràtic, en Moha no va poder recollir les més que merescudes medalles, en disputar les curses com a atleta estranger.

També un excel.lent resultat l'assolit per la juvenil Mireia López, qui acabà el campionat amb dues medalles de plata. Dissabte, Mireia es classificava per la final dels 200 metres llisos en imposar-se en la seva semifinal amb una marca de 25.75 segons, marca personal. En la final, tot i rebaixar aquesta marca en cinc centèsimes, es veia superada per només vuit centèsimes per la Júlia Palacín (UA Terrassa), en un final molt apretat. Diumenge era el torn dels 100 metres tanques, i de nou la Mireia s'imposava amb claredat en la seva semifinal, amb un temps de 14.99 segons. Un cop en la final, i tot i una sortida una mica lenta, Mireia remuntava tanca rera tanca, fins a assolir una brillant segona posició final, únicament superada per la Sara Gallego (ISS L'Hospitalet), que s'imposava amb una marca de 14.55 segons, per 14.75 de la tarragonina, mentre que tercera era l'atleta de Torredembarra Andrea Trapé (AA Catalunya).

La tercera atleta del CAT en assolir dues places de podi fou la Maria Álvarez, en categoria promesa. Dissabte pel matí realitzava un sensacional concurs de salt de llargada, amb quatre salts per sobre dels 5 metres, i finalitzava en una excel·lent tercera posició final, amb un millor salt de 5,23 metres, que suposa una nova marca personal. Per la tarda, la Maria afrontava la seva prova favorita, el salt d'alçada, en la que realitzava un concurs net fins a l'alçada de 1,55 metres, en la què, tot i fer un salt nul, superava al segon intent. Aquest salt li va suposar la segona posició del concurs, únicament superada per Marta Segarra, del FC Barcelona, amb 1,68 metres, i per davant de Laura Matas (AA Catalunya), també amb 1,55 metres, però amb un major número de nuls.

Gemma Ruiz aconseguia la cinquena medalla pels tarragonins, en finalitzar en tercera posició en la prova del llançament de disc de categoria promesa, gràcies a un millor llançament de 27,32 metres, amb el què a més millorava la seva marca personal.

Entre la resta de juvenils, destacar les cinquenes posicions assolides per en Dídac Alonso en el llançament de javelina, amb un gran llançament de 41.79 metres amb el què millorava la seva marca personal, per Gerard Parera en els 400 metres tanques, amb un temps de 59.07 segons (després d'aconseguir uns excel.lents 58.13 en semifinals, molt a prop de la seva marca personal) i per l'Alícia Vázquez, en els 100 metres tanques, amb un temps de 15,92 segons, en una final molt lluitada que confirma que està retornant al seu nivell de forma habitual. També gran actuació de Maria Buscail en els 400 metres tanques, en la què fou setena, amb un temps de 1.13.75 en la final, en la què sens dubte va notar el cansament acumulat en la semifinal, en la que finalitzà en una excel·lent tercera posició amb un gran registre de 1.11.48, molt a prop de la seva marca personal. En aquesta prova va prendre també la sortida la Nerea Lago, recent recuperada d'unes molèsties físiques, finalitzant quarta en la seva semifinal, amb un temps de 1.14.45, i finalitzant en novena posició en la classificació final. També Javier Almale veia com no aconseguia el pas a la final en la prova dels 100 metres llisos juvenil, tot i realitzar una gran cursa, amb un excel.lent registre de 12.05 segons amb el què era cinquè en la seva semifinal. Cal destacar també que tots els atletes juvenils que van prendre part en aquest campionat són fruit de l'excel.lent treball que realitza l'Escola d'atletisme del club tarragoní.

En categoria promesa, Daina Martínez aconseguia brillant plaça de finalista en les proves de velocitat, amb el mèrit que això suposa per una atleta en la seva primera temporada en aquest esport. En els 100 metres llisos, s'assegurava el pas a la final en ser tercera de la seva semifinal amb uns excel.lents 13.56 segons. Ja en la final, millorava aquesta marca fins als 13.45 segons, classificant-se en una excel.lent sisena posició final. El mateix dissabte disputava les semifinals dels 200 metres llisos, en les què aconseguia de nou passar a la final, amb un registre de 27.52 segons. En la final, la Daina assolia de nou una excel.lent sisena posició, tot i millorant la seva marca i deixant-la en 27.38 segons.

Entre els júniors, Abdelhakim Hamid aconseguia una brillant cinquena posició final en els 1.500 metres llisos, en una prova en la què no dubtava a posar-se a tirar del grup capdavanter en les primeres voltes, però guardant forces per no despenjar-se quan aquests van canviar el ritme, per finalitzar amb un registre de 4.14.58. L'endemà, en Hakim disputava també la prova dels 800 metres llisos, però el fort ritme imprès pels primers i el cansanci acumulat del dia anterior l'impedien brillar, i finalitzava novè amb un temps més que acceptable de 1.59.62.

En la javelina júnior, Álvaro José Férrez duia a terme un concurs enn progressió, en el què va anar millorant els seus registres fins a assolir uns excel·lents 34,88 metres, a tan sols vint centímetres de la seva marca personal, finalitzant en setena posició del concurs.

La mala notícia del cap de setmana venia de la part d'en Jan Sans, qui notava molèsties físiques en la semifinal dels 100 metres llisos, que l'obligaven a renunciar a participar no sols en la final d'aquesta prova, sino també en la prova dels 110 metres tanques que es disputaren diumenge. Desitgem que la lesió sigui menor i en breu podem tornar a gaudir del Jan volant sobre les tanques com es mereix.