Mireia López i Dídac Alonso, sotscampions de Catalunya

Imatge de Lluís Vázquez Vilamajo
Lluís Vázquez Vilamajo 19 Feb 2017
Whatsapp

Els atletes del Club Atletisme Tarragona Mireia López Urbano i Dídac Alonso Del Campo s'han proclamat brillants sots-campions de Catalunya aquest diumenge en les proves de pentathló i  llançament de javelina, respectivament. Mireia aconseguia la medalla de plata en el Campionat de Catalunya de proves combinades juvenil de pista coberta, disputat a Sabadell, mentre que Dídac era plata al campionat de Catalunya júnior de llançaments d'hivern, que ha tingut lloc a l'Estadi Joan Serrahima de Barcelona.

La Mireia ha quatllat una competició sensacional, aconseguint superar la seva marca personal en quatre de les cinc proves disputades. Començava la competició de la millor manera, en imposar-se en la prova dels 60 metres tanques amb un senasacional registre de 8.66 segons, que suposa igualar la novena millor marca estatal de tots els temps per una vallista de categoria juvenil. En el salt d'alçada, única prova en la que la Mireia rendia per sota de la seva millor marca, l'atleta tarragonina perdia l'avantatge assolit en la prova precedent i retrocedia fins la quarta posició, la qual cosa l'obligaba a competir al màxim nivell en la resta de proves per mantenir-se en la lluita. Un gran llançament de 10,43 metres en la prova del llançament de pes i un magnífic salt de 5,35 metres en el salt de llargada li permetien situar-se en segona posició abans de la prova final. En aquesta, els 800 metres llisos, la Mireia aconseguia no veure's distanciada de les seves rivals més directes i s'assegurava per un ínfim marge de tan sols dos punts la medalla de plata, per davant d'Irina Belmonte (Lleida UA), tercera amb 3.279 punts, i d'Anna Cabrera (Avinent Manresa), quarta amb 3.253 punts. La victòria era per Clara Gabaldón (AA Catalunya) amb 3.589 punts, mentre que Mireia acabava segona amb 3.281 punts.

Per la seva banda, en Dídac Alonso quatllava un gran concurs en la prova júnior de llançament de javelina, en el que millorava en cada llançament fins a assolir uns excel.lents 43,58 metres, molt a prop de la seva millor marca personal, que li garantien la segona posició, per darrera de Miquel Rodríguez (GEiEG), vencedor amb 45,46 metres.