6 medalles i 8 places de finalista pels veterans del CAT al Nacional de pista coberta

Imatge de Lluís Vázquez Vilamajo
Lluís Vázquez Vilamajo 14 Mar 2017
Whatsapp

Els atletes veterans del Club Atletisme Tarragona van assolir un total de sis medalles i altres vuit posicions de finalista en el Campionat d'Espanya de Veterans de pista coberta disputat a la pista madrilenya de Gallur. Marisa Pradillo en dues ocasions, Luis Sáez, Jesus Montolio, Josep Maria Mateo i Pere Pardines són els atletes que van pujar al podi en un campionat que va comptar també amb la presència de Juan Carlos Herrera, Maribel Vallvé i Ana Cristina Velascio, tots ells autors de grans actuacions.

Luis Sáez s'imposava de nou en el salt de llargada M-65 després d'assolir un gran salt de 3,94 metres en el primer intent. També en el salt de llargada, categoria F-55, Marisa Pradillo aconseguia un excel.lent salt de 3,32 metres que li permetien assegurar la medalla de bronze per un estret marge de només quatre centímetres. Marisa repetiria la tercera posició en el llançament de pes, amb un millor llançament de 6.52 metres, a més de finalitzar sisena en els 60 metres llisos, amb 10.73, tot i que el tret de sortida la va agafar desprevinguda i perdia algunes centèssimes en la sortida. La victòria en aquesta prova fou per la incombustible atleta manresana Loles Vives, que s'imposava amb uns sensacionals 9.02s.

Un altre habitual dels podis, en Jesus Montolio donava un cop més mostra de la seva gran classe, finalitzant segon en la cursa dels 400 metres llisos M-45, amb un gran registre de 53.77s, sent únicament superat per l'autor de la millor marca a nivell europeu de la categoria, el motrilenc Juan Luis López.

Les altres dues medalles de bronze van còrrer a càrrec dels eterns Josep Maria Mateo i Pere Pardines. Mateo era tercer en la prova del salt amb perxa M-50, en la què amb el seu estil inconfundible superava el llistó sobre 2,92 metres, molt a prop de la seva marca personal. Per la seva banda, Pardines recuperava velles sensacions en la prova del salt d'alçada M-50, efectuant un excel.lent salt sobre 1,61 metres, que li asseguraven el tercer lloc del calaix. Ambdós s'enfrontaven diumenge en la seva prova favorita, la pentathló, en la que finalment en Pere era quart i en Josep Maria cinquè, en una prova en la què s'imposava en José Antonio Ureña, pare del recent subcampió d'Europa de l'especialitat, Jorge Ureña.

Per completar la seva participació, en Pere no faltava a la seva cita habitual amb els 60 metres tanques, en la què realitzava una gran cursa, finalitzant amb un temps de 10.38s, novè, però a menys de quatre dècimes del podi, en una cursa marcada per la gran igualtat entre tots els participants. També en Josep Maria no podia faltar a la seva cita habitual amb el salt de llargada, en la què se n'anava fins als 5.30 metres, que li asseguraven una excel.lent quarta posició final, així com en el salt d'alçada, en la què superava el llistó en 1.49 metres per acabar setè.

En Juan Carlos Herrera completava una excel.lent pentathló M-40, superant la seva marca personal en vàries proves, i coronada amb una sensacional actuació en la prova final, els 1.000 metres llisos, en la què distanciava àmpliament tots els seus rivals i completava les cinc voltes a la pista amb uns excel.lents 2.49.40, baixant per primer cop dels dos minuts cinquanta. Juan Carlos era cinquè en la combinada, i a més finalitzava seté en les proves del salt d'alçada (amb 1.55m) i de llargada (amb 5.26m).

Bona actuació també de les debutants en campionat estatal Maribel Vallvé i Ana Cristina Velasco. Maribel quallava una bona cursa en els 60 metres llisos F-45, acabant cinquena de la seva sèrie amb una marca de 10.48s, mentre que l'Anacris era onzena en la prova del llançament de pes F-40, enviant l'artefacte fins a 7.65 metres, molt a prop de la seva marca personal.