Mireia López, bicampiona de Catalunya, i altres quatre medalles de plata del CA Tarragona a Lloret

Imatge de Lluís Vázquez Vilamajo
Lluís Vázquez Vilamajo 05 Jun 2017

Els atletes juvenil, júnior i promesa del Club Atletisme Tarragona han assolit un excel.lent balanç de sis medalles i altres cinc posicions de finalista en els Campionats de Catalunya disputats aquest cap de setmana a Lloret de Mar. Mireia López ha estat la gran protagonista, en proclamar-se doble campiona de Catalunya en les proves dels 100 metres tanques i 200 metres llisos juvenils, mentre que Dídac Alonso, Jan Sans, Marina Tibau i Alícia Vázquez han assolit la medalla de plata, Àlex Cruset, Maria Álvarez, Javier Almale i Andrea López assoliren places de finalista, i Joana Domingo, Sira Bo, Maria Buscail i Nerea Lago es van quedar a les portes de la final.

Mireia López va quallar un gran cap de setmana, imposant-se en les quatre curses en què va prendre part. Dissabte aconseguia el pas a la final dels 200 metres llisos en acabar primera en la seva semifinal. En la final realitzava uns sensacionals darrers 100 metres fins a aturar el cronòmetre en uns magnífics 25 segons i 23 centèsimes, nou rècord del club. L'endemà, en les semifinals dels 100 metres tanques, s'imposava sense grans problemes i estalviava forces per a la final, en la què Marta Riera (Avinent Manresa) sortia per davant i obligava a Mireia a recuperar en cada tanca. La cursa es va decidir en les dues darreres tanques, en les què Mireia aconseguia un petit avantatge que li assegurava la victòria, amb un magnífic registre de 14.36 segons (marca personal), superant per tant sols en set centèsimes a l'atleta manresana.

Dídac Alonso aconseguia la medalla de plata en la prova de llançament de javelina júnior, tot i patir molèsties cròniques en el colze, que només li van permetre efectuar dos llançaments. Tot i això, un gran llançament en el segon intent de 43.68 metres li asseguraven la segona posició, únicament superat per Miquel Rodríguez (GEiEG).

Per la seva banda, Marina Tibau aconseguia també la medalla de plata en la prova del llançament de pes, en un concurs en el què va assolir el seu millor llançament, de 11,72 metres, en el primer intent. Tot i no poder millorar aquest registre en la resta d'intents, únicament va ser superada per Rosa Val (UA Montsià), guanyadora amb 11.94 metres. Diumenge la Marina fou a més cinquena en el llançament de disc, enviant l'artefacte fins als 26,69 metres.

La tercera medalla de plata pels tarragonins va córrer a càrrec del júnior Jan Sans en la prova dels 110 metres tanques. L'atleta tarragoní va imposar-se amb comoditat en la seva semifinal, però no va poder, en la final, amb l'Aleix Porras (FC Barcelona), autor d'una gran cursa en la que va batre el rècord dels campionats amb un gran registre de 14.08. Sans, que tot just s'acaba de recuperar d'una inoportuna lesió que l'ha tingut mantingut aturat algunes setmanes, va realitzar una bona cursa, superant la resta dels rivals amb claredat i finalitzant segon amb una marca de 14.52, per davant de l'atleta de Torredembarra Pau Aragonès (AA
Catalunya).

Una altra bona notícia va córrer a càrrec de l'Alícia Vázquez en la prova del salt de llargada júnior, prova que feia dos anys que no disputava. Tot i un vent canviant que dificultava ajustar la cursa, l'Alícia va saber superar les dificultats i assegurar la medalla d'argent des del segon salt, en què se n'anava fins a uns excel.lents 5.39 metres (marca personal). La victòria fou per l'atleta de Torredembarra Laura Perpinyà (AA Catalunya), amb un millor salt de 5.46 metres. L'Alícia va prendre també part en la prova dels 100 metres tanques, en la què fou segona en la seva semifinal, i cinquena en la final, amb un gran registre de 15.93
segons, molt a prop de la seva marca personal.

Les tanques van seguir aportant bones notícies per al club tarragoní, ja que l'Àlex Cruset, després de ser quart en la seva semifinal de 400 metres tanques juvenil, realitzava una sensacional cursa en la final, rebaixant la seva marca fins a uns excel.lents 56.75 segons que li asseguraven una brillant quarta posició. L'endemà, tot i patir de molèsties a l'esquena pels esforços acumulats, l'atleta reusenc aconseguia el pas a la final dels 110 metres tanques en ser quart en la seva semifinal. En la final, realitzava de nou una gran cursa, aturant el cronòmetre en un magnífic registre de 15.52 segons, finalitzant en una molt meritòria sisena posició final.

També Maria Álvarez va estar lluitant per una plaça de podi fins al final en el concurs de salt d'alçada promesa. Tot i superar el llistó a 1.57 metres juntament amb l'Anna Ruiz (ISS Hospitalet), la medalla de bronze fou per l'atleta barcelonina, per menor número de salts nuls en aquesta alçada, mentre que Maria era finalment quarta.

El velocista juvenil Javier Almalé signava dissabte una gran cursa en les semifinals dels 100 metres llisos, en la què era tercer amb un gran registre de 11.56 segons (marca personal), amb els que s'assegurava el pas a la final. En aquesta, en Javier finalitzava en setena posició, amb una marca de 11.60 segons. També setena era l'Andrea López en la prova del llançament de javelina júnior, amb un millor llançament de 21.56 metres, assolits en el primer intent.

Fins a tres atletes del club tarragoní van prendre la sortida en les semifinals dels 400 metres tanques juvenil. En la primera, Sira Bo era cinquena, amb un gran registre de 1.11.72 (marca personal), per davant de Nerea Lago, sisena amb 1.13.12. En l'altra semifinal, Maria Buscail era també cinquena, amb un temps de 1.12.53. Tot i competir les tres a un gran nivell, es van quedar a les portes de la final, en assolir el novè, desè i dotzè millor temps de totes les participants.

Joana Domingo assistia al campionat en qualitat de reserva, en la prova del llançament de disc júnior, i tot i que no va poder quasi escalfar en ser admesa per a participar instants abans que comencés la prova, va llançar el disc fins a uns excel.lents 20.42 metres, molt a prop de la seva marca personal, finalitzant en desena posició.