Bernat Verdú, campió de Catalunya, Maria Falcó bronze i Mireia López, quarta al Nacional juvenil

Imatge de Lluís Vázquez Vilamajo
Lluís Vázquez Vilamajo 26 Jun 2017
Whatsapp

Els joves atletes del Club Atletisme Tarragona han mostrat de nou aquest cap de setmana que poden competir al més alt nivell i assolir excel.lents resultats, com ho proven el títol de campió de Catalunya cadet de 300 metres tanques assolit per Bernat Verdú i la medalla de bronze de la Maria Falcó en el salt d'alçada del Campionat de Catalunya cadet disputat a Santa Coloma de Gramanet, o l'excel.lent quarta posició final assolida per la Mireia López en la final més ràpida de la història dels 100 metres tanques de categoria juvenil, en el Campionat d'Espanya disputat a Getafe. Tot això, acompanyat per altres excel.lents resultats d'altres atletes cadets, com són la sisena i vuitena posició aconseguides per en Mario Sánchez en els 100 i 300 metres llisos, respectivament, la vuitena posició de la Berta Sánchez al salt amb perxa i la desena posició de la Núria Menchón al llançament de martell i de l'Aleix Lago en els 600 metres llisos. Així com també les sensacionals actuacions de l'Àlex Cruset i en Javier Almale, al Nacional juvenil, en les proves dels 400 metres tanques i 100 metres llisos, respectivament.

Bernat Verdú va saber portar molt bé el fet de partir amb la millor marca de tots els participants, i després d'imposar-se en claredat en la seva semifinal, va sortir a la final amb el cap ben fred. Tot i veure's superat per Francisco González (CA Figueres) en les primeres tanques, va saber mantenir el ritme i fer el canvi en l'entrada de la recta final per distanciar-se del seu rival i creuar la línia d'arribada en primera posició, aturant el cronòmetre en uns sensacionals 40 segons i 31 centèsimes, rebaixant la seva marca personal en quasi un segon.

En la prova del salt d'alçada, Maria Falcó va realitzar un gran concurs, millorant la seva marca personal en dues ocasions, per acabar superant el llistó a una alçada de 1 metre i 57 centímetres que li asseguraven la medalla de bronze, així com la marca mínima per assistir al Campionat d'Espanya, que tindran lloc el cap de setmana vinent a Múrcia.

A Getafe la Mireia López s'enfrontava a la que probablement és ja la millor generació de corredores de tanques de la història. Atletes com Maria Vicente, Carla García, Marina Covarrubias o Marta Riera, totes elles amb marques al voltants dels 14 segons en aquesta prova, suposaven un gran repte per a l'atleta tarragonina. Però ja des de la sèrie del dissabte va voler deixar clares les seves intencions, i s'imposava amb un sensacional registre de 13.94 segons, que suposava rebaixar la seva marca personal en quatre dècimes i marcar el segon millor temps de totes les participants.

En les semifinals, la Mireia va saber assegurar-se el segon lloc, que li garantia el pas a la final, realitzant de nou una gran cursa i aturant el cronòmetre en uns magnífics 13.88 segons, realitzats amb un excés de vent.

La pluja semblava que deslluiria el que s'endevinava com una gran final, però ni aquest element va poder amb atletes de tanta qualitat. La cursa va estar marcada, per un costat, per l'aferrissada lluita per la victòria entre Maria Vicente i Carla Garcia, mentre que pel darrera, Mireia, Marina Covarrubias i Marta Riera es disputaven la medalla de bronze des del principi. Al final, tan sols set centèsimes les separaven, sent la tercera posició per la Marina Covarrubias (At. Fuenlabrada) amb 13.92 segons, per davant de la Mireia (13.98s) i de la Marta Riera (Avinent Manresa), amb 13.99s. Per davant, Maria Vicente (ISS L'Hospitalet) aconseguia una impressionat victòria, rebaixant el rècord d'Espanya fins a uns excepcionals 13.38 segons, d'una marca que ostentava Cristina Sarrapio des del 1999. Prova de la gran competitivitat mostrada per totes elles és que totes cinc van baixar dels 14 segons.

A Getafe també l'Àlex Cruset realitzava una gran cursa en la seva semifinal dels 400 metres tanques, molt combatiu en tot moment, finalitzant en quarta posició amb 57.02 segons i quedant a un segon d'aconseguir el pas a la final. Per la seva banda, Javier Almale duia a terme una altra molt bona cursa en les sèries dels 100 metres llisos, lluitant en tot moment per entrar entre els tres primers. Al final entrava en quarta posició, amb 11.70 segons, però es veia perjudicat per un fort vent en contra i no assolia el pas a les semifinals.

Entre els cadets, Mario Sánchez completava una llarga jornada a Santa Coloma, assolint el pas a les finals dels 100 i 300 metres llisos. En la final dels 100 metres llisos realitzava una magnífica cursa, finalitzant sisè i rebaixant la seva marca personal fins a uns excel.lents 11.59 segons, mentre que en la final dels 300 metres llisos, notava l'acumulació d'hores a pista i de curses realitzades i finalitzava vuitè amb 39.04 segons.

Berta Sánchez realitzava un molt bon concurs en el salt amb perxa, millorant la seva marca personal fins als 2 metres i 85 centímetres que li asseguraven la vuitena posició final. També la Núria Menchón, que superava en dues ocasions la seva marca personal fins a finalitzar desena en el llançament de martell amb 33 metres i 22 centímetres. Per la seva banda, l'Aleix Lago es trobava en la final dels 600 metres llisos amb una cursa lenta d'inici i molt tàctica, que no li afavoria, finalitzant en desena posició amb una marca de 1 minut, 33 segons i 20 centèsimes. Pitjor sort va córrer la Inés Delgado, que va realitzar fins a tres llançaments nuls de caiguda en la prova del llançament de javelina, que li van impedir lluitar per un lloc de finalista.