6 medalles pel veterans del CAT al Campionat d'Espanya

Imatge de Lluís Vázquez Vilamajo
Lluís Vázquez Vilamajo 28 Jun 2017
Whatsapp

Els atletes veterans del Club Atletisme Tarragona van completar un excel.lent participació en el Campionat d'Espanya de Veterans, disputat aquest cap de setmana a Elx, en el què van aconseguir sis medalles i un bon grapat de marques personals. Les medalles van ser obtenides per Luis Sáez, Josep Maria Mateo i Marisa Pradillo per partida doble, mentre que Juan Carlos Herrera, Ana Cristina Velasco, Antònia Royo i Maribel Vallvé assolien places de finalista i milloraven les seves marques, tot i la forta calor ambiental. I l'equip tarragoní va presentar per primer cop un relleu femení en uns Campionats d'Espanya, que finalitzà en una magnífica cinquena posició final en la prova del 4x100 F-45.
Luis Sáez es proclamava brillant campió d'Espanya de nou en el salt de llargada M-65, amb un molt bon salt de 3,93 metres, alhora que era subcampió en el llançament de javelina, amb un millor llançament de 28,82 metres, tot i la presència d'un vent força molest pels atletes durant la seva competició.
Josep Maria Mateo es penjava la medalla de plata en la prova del salt amb perxa M-50, tot i quedar lluny de les seves marques, en superar el llistó a 2 metres i 42 centímetres. En el salt de llargada completava en canvi un excel.lent concurs, coronat a un gran salt de 5 metres i 43 centímetres que li assegurava la medalla de bronze. Josep Maria aconseguia a més la quarta posició en el triple salt, amb 10,24 metres, i en el salt d'alçada, en superar el llistó situat a 1,46 metres.
La Marisa Pradillo quallava també un gran campionat, del que marxava amb dues medalles de bronze al coll i molt bones sensacions. La Marisa realitzava una gran cursa en els 100 metres llisos F-55, tot i el fort vent en contra, aturant el cronòmetre en uns excel.lents 17 segons i 34 centésimes que li asseguraven la tercera posició. Idèntica plaça ocupava en el salt de llargada, amb un millor salt de 3,17 metres, mentre que era sisena en el llançament de pes, amb 6,55 metres.
Juan Carlos Herrera completava un intens campionat, en el què prenia part en cinc proves, d'entre les quals va destacar sobremanera en les curses amb obstacles. En els 400 metres tanques M-40 finalitzava en cinquena posició, amb un excepcional registre de 1.00.87, marca que el situa molt a prop de l'actual récord de Catalunya, que sens dubte té a les seves cames. També era cinquè en els 3.000 metres obstacles, en aturar el cronòmetre en 10 minuts, 54 segons i 82 centésimes, després d'una nova mostra del seu coratge. I es defensava força bé en les tanques altes, finalitzant sisè en els 110 metres tanques amb 19 segons i 60 centésimes. Juan Carlos participà també en el salt de llargada, on era setè amb 5,39 metres, i en els 400 metres llisos, en els que era desè amb 55 segons i 13 centésimes.
Reeixida actuació també de la Maribel Vallvé, que aconseguia la cinquena posició en el llançament de martell M-45, millorant la seva marca personal fins als 20,23 metres. En el salt d'alçada quedava algo per sota de les seves marques habituals, i era setena amb 1,17 metres.
L'Ana Cristina Velasco marxava del campionat amb un excel·lent record, en haver millorat la seva marca personal en les tres proves en les que va participar: el llançament de pes F-40, en el què era cinquena amb 7,83 metres, el llançament de martell pesat, on era també cinquena amb 7,77 metres, i el llançament de martell, en el que un millor llançament de 21,49 metres la situaven en la sisena posició.
També l'Antònia Royo millorava la seva marca personal en la prova dels 1.500 metres F-50, en la que era cinquena amb 6.06.00. L'atleta d'Altafulla rendia també a un gran nivell en els 800 metres, on era cinquena amb 3.01.40, i en els 5.000 metres llisos, prova que acabava en novena posició amb 24.03.13.
I molt destacable la primera participació d'un relleu femení veterà del CAT en un campionat d'Espanya, que finalizava cinquè en la prova del 4x100 F-45, amb una marca de 1.16.85.
El balanç de la participació dels tarragonins en aquest campionat és més que positiu i un gran auguri pel Campionat de Catalunya per equips, que es disputa aquest diumenge a les pistes de Can Dragó, de Barcelona, i en el que el CAT presentarà, un any més, equip masculí i femení.