Bernat Verdú, excel.lent 4art al Nacional cadet - Espectacular debut de Mireia López amb la selecció espanyola

Imatge de Lluís Vázquez Vilamajo
Lluís Vázquez Vilamajo 03 Jul 2017
Whatsapp

L'atleta del Club Atletisme Tarragona Bernat Verdú finalitzà en una excel.lent quarta posició final en la prova dels 300 metres tanques del Campionat d'Espanya cadet disputat a Múrcia, en els què Mario Sánchez fou semifinalista en 100 i 300 metres llisos i Maria Falcó quinzena en el salt d'alçada, i en el mateix cap de setmana en el que l'atleta juvenil Mireia López feia el seu debut amb la selecció espanyola en un encontre internacional a Àvila.
Bernat Verdú arribava al Campionat d'Espanya en un excel.lent estat de forma, una setmana després de proclamar-se campió de Catalunya. I ho demostrava en les semifinals, en les que aconseguia el pas a la final en finalitzar segon i igualant la seva marca personal. En la final, corrent sense referències pel carrer vuit, Bernat es veia superat per altres tres atletes, encapçalats per Jorge García (CA Olimpia) que li barraven el pas al podi, en una cursa en la què una errada en la col·locació de les tanques va fer invalidar totes les marques.
Mario Sánchez quatllava també una excel.lent cursa en les sèries dels 100 metres llisos, finalitzant tercer amb un temps de 11.83 segons i assolint el pas a les semifinals. Poc després afrontava la semifinal dels 300 metres llisos, en la que entrava tercer, amb un temps de 37.85 segons, quedant a un segon d'aconseguir el pas a la final. En les semifinals dels 100 metres llisos, Mario realitzava una gran remuntada per acabar de nou tercer, però amb una marca de 11.95 segons que no li permetia el pas a una merescuda final.
Per la seva banda, Maria Falcó debutava en uns campionats d'Espanya en la prova del salt d'alçada, en la que finalitzava en quinzena posició en superar el llistó en 1.44 metres.
El mateix dissabte tenia lloc a Àvila la Copa Ibérica Juvenil Go fit Espanya-Portgal, en la que es produia el debut, a nivell internacional, de la Mireia López amb la selecció espanyola. La Mireia s'imposava en la prova dels 100 metres tanques amb unes excel.lents 14 segons i 30 centésimes, per davant de la Marina Covarrubias i de les dues atletes portugueses, i aportant un bon grapat de punts a la victòria de l'equip espanyol en l'encontre.