5 equips a la final del català de relleus de promoció

Imatge de Blanca Tortajada Pinto
Blanca Tortajada Pinto 11 Apr 2018
Whatsapp

Durant la disputa de la jornada prèvia del Campionat de Catalunya de relleus de les categories sub12, sub14 i sub16, 5 equips de l’ECAT han aconseguit el pas a la jornada final d’aquest campionat, que es disputarà el 21 d’abril a Tarragona, després d’aconseguir classificar-se entre els 16 primers, en el cas dels relleus curts, o entre els 12 primers, en els relleus llargs.

Els primers en aconseguir aquesta classificació va ser l’equip sub12 masculí de 4x60, integrat per Guillem Ferran, Víctor Jiménez, Joan Sinfreu i Lluc Subirós, els quals aconseguien fer-se amb el millor temps de tots els equips participants, aturant el cronòmetre en uns estratosfèrics 35.22 segons. El club també estava representat per un segon equip masculí, format per Joan Martorell, Unai Ortiz de Landázuri, Miguel Reyes i Jairo Soriano, que entraven en 5a posició de la seva sèrie amb un bon temps de 38.61 segons. Acte seguit, era el torn de l’equip sub12 femení (Pilar Aranda, Luana Izaga, Andrea Molina i Sílvia Vicente), les quals també aconseguien passar a la jornada final, després d’acabar amb el 9è millor temps amb un bon registre de 37.23 segons. En aquesta categoria també es van presentar 3 equips de 3x600, dos de masculins i un de femení, però cap d’ells va aconseguir classificar-se entre els 12 millors; Pau Crespo, Unai Ortiz de Landázuri i Joan Sinfreu aturaven el cronòmetre en 6:12.69 minuts, Joan Martorell, Jairo Soriano i Lluc Subirós ho feien en 6:40.95 minuts, i Luana Izaga, Andrea Molina i Silvia Vicente, en 6:46.71 minuts.

En el torn de la categoria sub14, amb només representació femenina, el relleu de 4x80 integrat per Laia Aldave, Martina Pomes, Natàlia Sánchez i Aina Tomàs, aconseguien la classificació en finalitzar en 10a posició del total amb un temps de 44.09 segons. El segon equip que es presentava en aquesta distància, el format per Èrika Díez, Lara Herrera, Berta Pomes i Cristina Reyes, entraven en 5a posició de la seva sèrie amb un bon temps de 47.65 segons. També hi va haver doble representació en la prova de 4x200, però cap dels dos equips aconseguia colar-se a la final. L’equip de Laia Aldave, Martina Pomes, Natàlia Sánchez i Aina Tomàs creuaven meta en 2a posició de la seva sèrie amb una marca de 1:56.93 minuts; i el de Èrika Díez, Lara Herrera, Cristina Reyes i Lucía Vega entrava en 5a posició de la seva sèrie amb un temps de 2:15.60 minuts.

I els últims en sortir a pista eren els atletes de categoria sub16, en el qual els dos equips de 4x100 disputaran la jornada final, després de que Leire Domínguez, L. Marimón, Clàudia Mir i Laura Yan Solé finalitzessin en 5a posició del global amb un gran temps de 52.67 segons; i l’equip format per Pablo Ángel, Carlos Aranda, Guifré de los Ríos i Nil Pinyol marqués un temps de 49.29 segons, sent 13ns del total. En el 4x300 no hi va haver la mateixa sort, ja que cap dels dos equips aconseguia la classificació. El femení, integrat per les mateixes atletes que el relleu curt eren 5es de la seva sèrie amb un temps de 3:07.97 minuts, i el masculí, integrat per Pol Aixalà, Pablo Ángel, Carlos Aranda i Guifré de los Ríos, entraven 3rs de la seva sèrie amb un bon temps de 2:48.94 minuts.

Així doncs, a la jornada final hi haurà mínim 5 equips que competiran a casa i que defensaran els seus colors de la millor manera que sabran, a expenses encara de saber si s’hi afegeixen 2 equips més, els de la categoria sub10, que disputaran la jornada prèvia aquest dissabte a Santa Coloma de Gramenet.