JUAN CARLOS HERRERA, CAMPIÓ D'ESPANYA DE DECATLÓ

Imatge de Bàrbara Pintado Duch
Bàrbara Pintado Duch 22 May 2019

Aquest passat cap de setmana, 18 i 19 de maig, s’ha celebrat a la pista de Moratalaz (Madrid) el Campionat d’Espanya Màster de Decatló. En aquest campionat han participat 2 atletes del Club Atletisme Tarragona, Juan Carlos Herrera (M45), el qual ha aconseguit per tercer any consecutiu el títol de campió d’Espanya, i Josep Maria Mateo (M50) que va acabar en el tercer lloc de la seva categoria.

En Juan Carlos Herrera va haver de patir fins al final per obtenir el primer lloc ja que abans de l’última prova, els 1500 metres, ocupava la segona posició, a 58 punts del primer classificat però un magnífic temps de 4:37.55 en aquesta última prova li va proporcionar 858 punts per acabar amb un total de 5722 punts i el títol de Campió d’Espanya. Altres proves destacades d’aquest atleta van ser l’alçada, el 400 metres llisos i els 110 metres tanques, on va aconseguir uns bons registres de 1.62 metres, 57.06 segons i 19.02 segons, respectivament.

Per la seva banda, en Josep Maria Mateo també va haver de lluitar fins al final per aconseguir, en aquest cas, la tercera posició final ja que arribava a l’última prova amb un desavantatge de 234 punts respecte l’atleta que ocupava la tercera posició en aquell moment. El resultat final que va obtenir va ser de 5249 punts. Els resultats parcials més destacats els va obtenir en les proves de 100 metres llisos i els salts de llargada i perxa, on va aconseguir unes marques de 12.65 segons, 4.97 metres i 3.20 metres, respectivament.