Èxit de l'ECAT als Campionats de Catalunya de promoció

Imatge de Bernat Rocamora Chaparro
Bernat Rocamora Chaparro 05 Oct 2020

Aquest cap de setmana es va disputar a Lleida el Campionat de Catalunya de les categories de promoció. Dissabte era el torn dels atletes de les categories sub12 i sub14.

Els Sub12 començaven el campionat (on el fred era el denominador comú) amb Jeroni Flores i Guillem Pàmies a l'alçada, passant Jeroni el llistó a 1'08 i obtenint la 6a posició i Guillem quedant 10è també amb 1.08 m. Nora Montolio i Diana Garcia també estrenaven la jornada amb la llargada. Nora era 12a amb 3.23 m i Diana 10a amb 3.32 m. Jeroni solapava l'alçada amb els 60 metres tanques, prova en la que va arribar 3r a meta, amb una marca de 10"95.

Duïna Borredà participava en els 60 tanques finalitzant 11a amb un temps de 11"71 i als 600 llisos, que va ser 10a amb 2'03"99. Al 600 també participaven Nora i Clara Ortiz de Landazuri, finalitzant en 6a i 4a posició respectivament, amb unes marques de 2'01"45 i 1'56"92. Clara també quedava 4a a la prova de salt d'alçada, passant el llistó a 1.18 m.

Paco Lorenzo participava en els 60 llisos, prova en la que es va endur el bronze amb 8"81 i en la llargada, que va ser 6è amb 4.21 m. Feia les mateixes proves Pau Esteve, el qual va obtenir la 10a plaça als 60 llisos amb 9"04 i la 8a plaça al salt de llargada, arribant fins els 4.01 m. Eric de la Rosa, que també prenia part al salt de llargada, va finalitzar 7è amb 4.20 m i a la prova del 600 llisos, amb 5a posició amb una marca de 1'52"15.

Al 600 femení, Duïna aturava el cronòmetre en 2'03"99 de la seva sèrie i aconseguia la 10a posició. Noa Nin, al llençament de pes quedava en una fantàstica 4a posició llençant l'artefacte fins els 7.27 m superant en escreix la seva marca personal. Finalitzaven els Sub12 amb els 2000 metres llisos de Quimey Izaga i Diana Garcia. Quimey arribava 6è a meta amb una marca de 7'33"42 i Diana 7a amb 8'17"29.

Els Sub14 començaven amb el 600 de Mireia Redondo que finalitzava 8a amb una marca de 1'51''33. Continuaven Unai Ortiz de Lanzazuri en la prova d'alçada que finalitzava 6è amb una marca d'1'47 i Víctor Jiménez que repetia la plata de Pista Coberta a la prova de llargada amb 5.19 metres. Unai també va participar en la prova dels 220 tanques enduent-se la plata amb una marca de 33''45.

Durant el concurs llargada, Víctor junt amb Jan Vives disputaven els 80 metres llisos en els que Jan, aconseguia ser 3r de Catalunya rebaixant la marca fins els 10''48 i Víctor, 5è amb 10''83. Jan, també va córrer els 150 llisos parant el crono amb 19''60 i finalitzant 6è.

Silvia Vicente, en un concurs molt igualat, va poder treure un salt de 4'90 m. que li serví per revalidar el títol de campiona de Catalunya en la prova de llargada i ella mateixa, repetia podi en la prova de triple salt, aquest cop en segona posició i amb una marca de 10'03 m.

Guillem Ferran disputava les proves de triple salt i perxa, en la primera s'emportava el bronze arribant fins els 10.24 m i en la segona es passà el llistó a 2.40 metres finalitzant en 7a posició tot i fer la mateixa marca que el 3r. La prova de salt amb perxa la va guanyar en solitari Lluc Subirós amb un salt de 3.00 metres, que ho va compaginar amb el llençament de javelina, prova que també va guanyar amb 36.28 metres i que Pau Crespo va finalitzar 9è amb 17.25 m.

Pau també va participar al concurs de pes, en la qual va obtenir la 8a plaça amb una marca de 8.67 m. Mireia Redondo hi tornava i era el torn del 150 llisos. Va aconseguir una marca de 20''99 que li permetia acabar amb 5a posició. Iris Garrido finalitzava la representació Sub14 del CAT en la prova dels 1000 llisos, aconseguint un temps de 3'21''52 arribant 6a a meta.

Diumenge era el torn dels Sub10 i dels Sub16 i començava la jornada amb els més petits. Irene de la Rosa arribava a la meta en 6a posició a la prova dels 1000 metres marxa amb un temps de 6'30"19. Irene Jimenez, participant en dues proves, finalitzava 5a a la llargada saltant fins els 3.13 m i pujava al segon calaix del podi en els 60 m.ll. aturant el crono a 10"01. Compartia prova amb Maria Martin, que creuava la meta en una molt bona 13a posició i una marca de 10"89.

Era el torn de l'alçada, prova en la que Marçal Sinfreu i Nil Pamies van passar el llistó a 1.13 m, però amb el desempat per nuls, Marçal es va endur el bronze i Nil la 4a posició. Lara Garcia, amb 0.88 m acabava 6a a l'alçada i Irene de la Rosa, amb la mateixa marca, 8a.

Júlia Suarez, única representant dels Sub16 del CAT, va guanyar els 3000 metres marxa amb 15'05"32, en un final molt apretat, on la 2a classificada va arribar a poc més d'un segon.

Participació i resultats molt bons de l'escola que van portar a que els Sub10 aconseguissin la 6a posició en la puntuació per equips conjunta ( masculí i femení ) i els Sub12 i Sub14 la 3a. Aquests últims, guanyant la classificació masculina.