El Club Atletisme Tarragona ascendeix a la màxima divisió catalana

Imatge de Andrea López Urbano
Andrea López Urbano 19 Apr 2021

El CA Tarragona ha pres part aquest cap de setmana a Tarragona a la 2a de les 2 Jornades que es disputa el Campionat de Catalunya de clubs absolut del Grup B.

Després de la primera jornada, el CAT va presentar la seva candidatura a aconseguir una de les dues places d'ascens a la màxima divisió catalana, després d'haver aconseguit la segona posició amb 417 punts. En aquesta segona jornada l’equip tarragoní va tornar assolir la segona posició amb 404 punts, aconseguint així un total de 821 punts i la segona plaça que garanteix l’ascens a la màxima divisió catalana.

Els atletes del club lila van destacar en gairebé totes les proves. Van aconseguir els 16 punts guanyant les seves respectives proves Jan Sans en els 100 m (10,64 segons, marca personal però invalidada pel vent), Pablo Ángel en els 110 metres tanques (15,64, marca personal), Marina Tibau en el llançament de pes (10,29 metres), Mireia López en el llançament de javelina (32,45 metres, marca personal i rècord del club). Emma Esteve també guanyava la prova els 100 metres llisos (12,83 segons, marca personal), però aconseguia 15,5 punts a l’empatar amb una altra participant.

Marc José en el els 110 metres tanques (16,19 segons), Claudia Mir en els 100 metres tanques (14,93, marca personal però invalidada pel vent), Laurine Elisa Marimon en el salt de llargada (5,47 metres) i l’equip de relleus de 4x100 femení format per Clàudia Mir, Laurine Elisa Marimon, Andrea Trapé i Laura Yan Solé (48,90 segons, rècord del club) finalitzaven segons i aconseguien 15 punts cadascun d’ells.

En tercera posició de les seves proves van acabar Andrea Trapé en els 400 metres llisos (59,68 segons, marca personal), Núria Caballero en el salt de llargada (5,46 metres), Mireia Tortosa en el llançament de javelina. (27,77 metres) i l'equip del relleu masculí 4x100 metres format per Jan Sans, Pablo Ángel, Marc José i Hugo Jules Saiz (44,66 segons, récord del club en cronometratge elèctric).

En quarta posició, en els 5000 metres llisos va finalitzar Xavier Ros (15’59”00, marca personal), Adrià Serres en el llançament de disc (35,28 metres) i Patricia Amador en els 1500 metres llisos (4’57”95) sumant 13 punts cadascú dels atletes.

Cinquens van Laura Yan Solè en els 400 metres (1’01”68), Sira Bo en els 5000 metres llisos (20’09“01, marca personal), Alicia Vázquez en els 100 metres tanques (16,11 segons) i Bàrbara Pintado en el llançament de pes (8,30 metres), sumant 12 punts cadascú dels atletes.

Pol Aixalà en els 400 metres llisos (52,48 segons), Ferran Tortosa en el llançament de disc (30,29 metres), Leire Domínguez en els 100 metres llisos (13,25 segons, marca personal) i Carla González en els 1500 metres llisos (5’09”24, marca personal), van aconseguir els 10 punts corresponents a la setena plaça aconseguida a les seves proves. Dídac Expósito en el llançament de martell (26,03 metres) assolia 9 punts i el vuitè lloc.

En la novena posició, Dídac Ríos en salt d’alçada (1,70 metres), Bernat Verdú en triple salt (12,67 metres, marca personal), Bernat Rocamora en el llançament de martell (23,94 metres) i Cristina Iniesta en els 5000 metres llisos (21’16”18, marca personal) aconseguien 8 punts.

Oscar Lefler aconseguia 7 punts en finalitzar 10è la prova dels 5000 metres llisos (16’53”49). 6 punts aconseguia Ariadna Alosno en acabar onzena en la prova de salt amb perxa (2,40 metres). Javier Almalé en els 100 metres (11,83 segons), Guifré de los Ríos en els 400 metres llisos 400 metres llisos (54,31 segons, marca personal)  i Aleix Lago en els 1500 metres llisos (4’15”60, marca personal) finalitzaven 12ens aconseguint 5 punts. I Hugo Rodríguez en els 1500 metres llisos (4’16”07, marca personal), Jose Martín en el salt d’alçada (1,60 metres), Huc Pentinat en el triple salt (10,57 metres, marca personal) i Laia Aldave en salt amb perxa (2,10) aportaven 4 punts cadascú a l’equip en finalitzar 13ens.

El Club Atletisme Tarragona va finalitzar en segona posició en el conjunt de les dues jornades sumant 821 punts, fet que els assegura la participació l’any vinent en la màxima categoria catalana.

Aquest campionat ha suposat un nou gran èxit del CA Tarragona, ja que és el primer cop que el club tarragoní assoleix a la máxima categoría catalana en el Campionat de Catalunya de Clubs en aire lliure.