Dos podis i un nou rècord d’Espanya en el Campionat d’Espanya de Proves Combinades Màster

Imatge de Andrea López Urbano
Andrea López Urbano 28 May 2021

Aquest cap de setmana, Josep Maria Mateo i Gemma Solé van representar al Club Atletisme Tarragona en el Campionat d'Espanya Màster de Proves Combinades celebrat a l'Estadi Municipal Josep Molins de Sabadell.

Josep Maria Mateo es va proclamar campió d'Espanya de decatló en categoria M55 i va tornar a batre el seu propi rècord d'Espanya de decatló en categoria M55 fent una marca de 6062 punts. En la primera jornada va destacar en el salt de llargada amb un millor salt de 5,20 metres, en salt d'alçada en superar el llistó dels 1,53 metres i en els 400 metres llisos parant el cronòmetre en 1'01"80. Durant la segona jornada, les puntuacions més altes les va aconseguir en les proves de salt amb perxa, prova en què va superar el llistó dels 3,20 metres i en la dura prova final dels 1500 metres llisos amb un temps de 5'38"86. A més a més, en els 100 metres llisos va fer una marca de 13,07 segons tot i tenir un vent contrari de 2,3 m/s, en el llançament de pes va enviar l'artefacte fins als 8,11 metres, en els 110 metres tanques va parar el cronòmetre en 19,49 segons i en els llançaments de disc i javelina va fer un millor llançament de 24,16 metres i 24,57 metres respectivament.

Gemma Solé va penjar-se la medalla de bronze en la categoria F50 en finalitzar l'heptatló amb una marca de 3808 punts, el que suposa una nova marca personal per l'atleta tarragonina. Solé va aconseguir millorar les seves antigues marques personals en els 200 metres llisos amb una marca de 32,14 segons tot i tenir un vent contrari de 1,4 m/s, en el llançament de javelina amb un millor llançament de 17,67 metres i en els 800 metres llisos amb una marca de 2'57"32. A més a més, en els 100 metres tanques va parar el cronòmetre en 15,14 segons, en llançament de pes va enviar l'artefacte fins als 7,96 metres, en salt d'alçada va superar el llistó dels 1,23 metres i en salt de llargada va fer un millor salt de 3,42 metres.