L'equip femení 5è en el Campionat d'Espanya de clubs 2a divisió "A"

Imatge de Andrea López Urbano
Andrea López Urbano 14 Jun 2023

El CA Tarragona femení ha finalitzat en la cinquena posició de la Final A de 2a Divisió del Campionat d’Espanya de Clubs celebrat a Burgos.

El CAT femení Absolut ha participat a la Final A de la 2a Divisió del Campionat d’Espanya de Clubs a Burgos quedant en 5a posició. Ha estat un Campionat espectacular on les noies del club han tingut l’oportunitat de competir amb atletes de gran nivell d’arreu de l’estat.

Aquesta és la segona participació, i de manera consecutiva, del Club Atletisme Tarragona en un Campionat d’Espanya de clubs des que el club es va crear el 1990 i les atletes van gaudir de valent i vam donar-ho tot en cada una de les proves on la Laurine Elisa Marimón en el concurs del triple salt (12,22 metres) i la Mireia López en la cursa dels 100 metres tanques (13’’94 segons) van guanyar les seves respectives proves, i la Júlia Suárez als 5000 metres marxa (23’51’’7) va ser segona. La Sofía Rubio en el concurs de salt d’alçada (1,55 metres), la Marina Tibau en el llançament de pes (10,10 m), la Bàrbara Pintado en el llançament de disc (35,07 m) i el relleu 4x100 format per Silvia Vicente, Maria Antonietta Salazar, Mireia Redondo i Laura Yan Solé (48’’80 récord del club) van ser terceres.

L’Andrea Trapé en els 400 metres tanques (1’04’’00) i la Natalia Sánchez en salt de llargada (5,22 metres) van ser quartes.
Cinquenes en les seves proves van ser la Laura Yan Solé als 200 metres (25’’95), la Clàudia Mir en el 400 metres llisos (57’’70, marca personal), la Carla González als 3000 m obstacles (12’27’’99). I sisenes van ser la polivant Maria Àlvarez que va competir en el concurs de salt de perxa (2,60 metres), i l’equip de relleu de 4x400 format per Ana Artero, Andrea Trapé, Mireia López i Clàudia Mir (4’07’’05).
La Maria Antonietta Salazar en la cursa de 100 metres llisos (12’’72), la Sira Bo en els 1500 metres (5’01’’46), la Maria B. al llançament de martell (35.59 metres) i la Mireia Tortosa en el llançament de javalina (27.06 metres) van ser setenes en les seves proves. I la debutant Lucia Mayolas en els 800 metres (2’50’’77) va ser vuitena.

Va ser un campionat on el club va desplaçar a Burgos un equip molt jove, quasi tot format des de les categories de promoció al club. Hi havia atletes sub16 que encara estan a l’escola, moltes atletes de Sub18 a Sub23 algunes d’elles amb molt de recorregut, atletes absolutes que han vist com creix el club i tot el que el club està aconseguint i atletes veteranes que aporten tranquilitat i experiència.

El guanyador d’aquesta Final A va ser el At Intec-Zoiti amb 110 punts i subcampions el Del Sur Cooperativa La Palma amb 107 punts. El Club Atletisme Tarragona va aconseguir 84 punts.