El Club Atletisme Tarragona acaba 4t en el Campionat de Catalunya de Clubs B 2010

Imatge de Dídac Ríos Meseguer
Dídac Ríos Meseguer 18 Jan 2010
Exceŀlent matinal la viscuda per l'equip del CA Tarragona, que un any més, i ja és el 3r consecutiu, participava en els Campionats de Catalunya, aquest any però, havia tingut molt ajustat l'accés, ja que classificaven els 7 millors equips per puntuació i l'equip que provenia del grup A, així doncs el CAT partia d'una hipotètica 7a posició segons les puntuacions.

Però un cop a la pista les coses van anar diferents. La competició començava amb la prova de salt d'alçada on Pere Pardines, atleta de la categoria màster, aconseguia saltar 1.60 i la 5a posició ex aequo amb l'atleta del Pratenc AA.

Seguia la prova de triple on el velocista Farouk Mellakhi, per qüestions d'alineació havia d'omplir aquesta prova. Va començar amb un molt bon salt de 13 metres i 35 centímetres, que suposaven marca personal i liderar la prova, en el segon salt però veia com l'atleta del CA Nou Barris el jove Guillem Marco aconseguia superar la marca i ficar-se amb 13.53, però Mellakhi encara tenia el últim salt de la 2 ronda, i amb un espectacular salt va aconseguir arribar fins als 14 metres i 12 centímetres i establir-se definitivament en la 1a posició i donar els 8 punts a l'equip.

Torn dels 60 metres tanques amb Dídac Rios, que entrava 4t en la cursa amb un temps de 9.55, lluny de les dues primeres posicions ja que s'havia aconseguit córrer per sota de 9 segons. Després de 3 proves el CAT ocupava la segona posició per darrere del Girona Costa Brava, però molt igualades les 4 primeres posicions, tònica dominant durant tota la jornada

Després amb els 60 metres llisos on el nostre tanquista Juvenil Marc José realitzava una magnífica 2a posició amb un temps de 7.35, en una cursa molt ajustada i així el CAT aconseguia la primera posició provisional.

Seguíem també primers després de la prova dels 3000 metres llisos, on el Maratonià Jaume Garcia debutava en pista coberta amb una gran actuació i era 5è amb un temps de 9'31"07, arribant al sprint amb el jove atleta del CA Nou Barris que finalment no va poder superar. la classificació provisiona situava al CAT primer amb 27.5 punts, seguits del Girona Costa Brava amb 27, CA Nou Barris 26 i Pratenc 24.5 i GEEG 23.

Torn del 400 llisos, on un improvitzat canvi per la lesió de Bernat Rocamora, obligava a córrer a Agustí Oriol en la segona serie. Oriol sortia molt valent, darrere del fort ritme que van imposar els atletes del GEEG i CA Vic, passant el 200 amb un temps de 24", una marca final de 55.36 i la 6a posició en una prova d'un molt bon nivell.

Seguia la prova de la volta a la pista, els 200 metres on l'atleta Jose M. Martin, de categoria màster aconseguia la 5à posició, després de les 7 proves les primeres posicions seguien més o menys igualades però el CA Nou Barris ja començava a desmarcar-se.

Torn dels 800 metres llisos on el nostre atleta Quino Vergara arribava tant sols 15 minuts abans de la prova cosa que li impedí escalfar en condicions, la cursa va ser tàctica, però un fort 400 final, va despenjar el nostre atleta a falta de 200 metres, que va acabar la cursa amb un temps de 2.19.88, aconseguint un valuós punt que ens mantenia en les posicions davanteres.

Bon nivell en la prova de llançament de Pes, on Adrià Serres aconseguia la 4a posició, amb una marca de 11 metres i 8 centímetres.

En el concurs de perxa, un concurs tradicionalment llarg, Ferran Tortosa aconseguia una molt bona 6a posició amb un salt de 3.15, mateixa marca que realitzarien el 4t i 5è classificat, però el major nombre de nuls de Tortosa en l'anterior alçada el relegaven a la 6a posició.

El concurs de llargada es preveia amb molt bon nivell, i així va ser Robert Romaní aconseguia la 2a posició amb un millor salt de 6.61 només superat pel jove atleta de Vic, especialista en salt de Llargada amb 6.81.

Destacadíssima també l'actuació de Pedro Ortega en els 1500 metres llisos, un atleta de fons que s'adapta molt bé a la pista. Una cursa molt extranya, l'atleta del universitari marcava un ritme molt fort, des de la sortida, 29 segons el 200, cosa que ningú va voler seguir, Ortega es mantenia amb el grup que poc a poc es va anar trencant, l'atleta de l'universitari no va poder aguantar el ritme que s'havia auto-imposat i amb prou feines va poder arribar al a meta, mentrestant, Ortega tirava del grup en alguns moments, fins que l'atleta del Pratenc Ivan Zarco, feia un canvi de ritme que només 3 atletes més van poder seguir des de certa distància, entre ells Pedro Ortega que entrava segon amb un temps de 4'18'82, això feia recuperar alguns punts i ens situava 4ts a falta dels relleus

Els relleus decidien, liderava la jornada el CA Nou Barris amb 68 punts seguits del Pratenc amb 62 punts, GEEG 59 , CAT 57.5 i Girona Costa Brava amb 56 punts.

Només el Pratenc AA podia optar a superar el CA Nou Barris, si el Pratenc s'imposava als relleus i el CA Nou Barris quedava últim en aquests. En la primera serie s'imposava el Girona Costa Brava amb un temps de 1'36"84 per davant seguit de prop pel CA Vic 1'37'23, CE Universitari i UA Barberà.

La segona serie era la decisiva, CA Nou Barris, GEEG, Pratenc AA i CAT, el CA Nou Barris es desmarcava des de bon començament, seguit pel GEEG, el CAT i el Pratenc, que aviat es despenjarien en cada entrega, molt interessant va ser la pugna entre CA Nou Barris i Aquadiver GEEG que van entrar primer i segon de la serie i del global amb 1'34'10 i 1'34'23 respectivament, seguits del Club Atletisme Tarragona, 1'36'67, per tant 3rs de la prova global de relleus i per últim Pratenc que aconseguia la 7a posició global i els impedia qualsevol opció.

La classificació final després de realitzades 13 proves deixaven al CA Nou Barris com a primer amb 76 punts, el Aquadiver GEEG amb 66, Pratenc AA 64, CA Tarragona 63.5, Girona CB-CAP 61, CA Vic 50, UA Barberà 48.5 i CE Universitari 38 punts.

El CA Nou Barris doncs aconseguia l'ascens al grup A amb un equip molt jove, el CA Tarragona doncs repetia lloc de l'any passat, una molt bona 4a posició partint d'aquella hipotètica 7a plaça i espera repetir participació l'any vinent, que tindrà ja segura la participació del CA Manresa, que va ser 8è en l'encontre del grup A i per tant descens a la categoria B.

Des de el CA Tarragona felicitem a tots els equips i especialment al CA Nou Barris pel seu ascens.