Bon paper de l'ECAT a la final de Catalunya

Imatge de Bernat Rocamora Chaparro
Bernat Rocamora Chaparro 11 Jun 2012

Dissabte passat es va disputar la final de Catalunya individual, de les categories benjamí, aleví i infantil. EL campionat va ser en jornada de matí i tarda a les pistes de Campclar, a casa nostra però organitzat pel Club Gimnàstic.

Els nostres atletes com sempre van deixar-s'hi la pell, i, amb totes les ganes que es poden demanar, il·lusió i somriures ens van fer gaudir de l'atletisme de promoció del bo.

Més tard, la infantil Mireia López participava en els 220 metres tanques, arribant còmodament tercera de la seva sèrie fent un temps de 36''83. Posició que la feia passar directament a la final. L'Alícia Vázquez (infantil), que venia d'una prèvia catalana molt forta i regular, va deixar sorprès al públic fent uns salts de llargada molt bons, però alhora un regust amarg pels seus seguidors i per a ella mateixa ja que va empatar amb la tercera classificada i els jutges van haver d'arribar fins a la tercera millor marca per separar-les i duur la nostra atleta a la quarta posició. Tot i això, ningú li treu els 4.58 metres que va fer, ni ser, per alguns, la 3a de Catalunya.A primera hora competien: Mar Vázquez (alevina), que disputava el salt de llargada. Va fer un gran concurs assegurant el primer intent amb un molt bon salt de 3,76 metres, que suposava una nova marca personal, i li va donar el 9è lloc a la classificació total. Per només cinc centímetres no va poder accedir als tres salts de millora; Nil Pinyol (benjamí), que també competia al salt de llargada, finalitzava en 12a posició amb un millor salt de 3,05 metres, lluny de les seves aspiracions però fent un concurs molt digne d'una final catalana; i Juan González (aleví) que en la dura prova dels 2.000 metres marxa va acabar 11è, aguantant a la perfecció el ritme que ell mateix es va imposar i fent un registre de 12'45''46.

L'Hugo Berenguel (benjamí) va fer el llençament de pilota finalitzant en vuitè lloc, posició de finalista més que merescuda. Li va costar agafar bé la cursa pero pas a pas va anar corretgint i va fer caure la pilota fins els 23,82 metres. El Nil Pinyol hi tornava amb un altre salt, aquest cop d'alçada, i no va poder superar la barrera del metre quedant-se als 97 centímetres. Va aconseguir la 13a posició.

S'acabava el matí amb dos concursos de salts: per una banda Berta Sánchez ens va sorprendre al fer marca personal per 25 centímetres a la perxa. De fet, gairebé totes les atletes superaven alçades que setmanes abans veien llunyanes. I tot i això, la nostra atleta va finalitzar 6a amb una marca d'1.65 metres; i per l'altra banda, Montserrat Montañés concursava en una de les dues proves que feia a la final, l'alçada. Havia de ser un concurs còmode per ella ja que anava amb una de les millors marques en comparació a les altres atletes, però li van posar les coses molt difícils i fent 1,26 metres va aconseguir un excel·lent 5è lloc. Però hores més tard, ja per la tarda, va guanyar l'única medalla dels atletes de l'ECAT a la prova de pes. Va guanyar la medalla de plata gràcies a un llençament de 8,08 metres.

Juan gonzález amb l'alè recuperat, va fer molt bon concurs de pilota fent dos llençaments per sobre de la seva marca personal, que amb una millor caiguda de 29,65 metres va classificar-se en 9a posició, a pocs centímetres del passi a la millora. També a la pilota participava la Sira Bo (alevina), que sense fortuna en cap llençament, va arribar als 15,28 metres i a la 12 posició. Tot i el poc encert, encaixava bé la participació i molt contenta es preparava per disputar els 2.000 metres llisos, una cursa molt ràpida, i tot i classificar-se a la final amb la pitjor marca, va finalitzar en 14a posició fent una cursa amb molts canvis de ritme que va saber aguantar fins el final. La seva marca va ser de 7'58''67.

Era el torn de la Marta Targa (infantil) a la prova dels 1.000 metres llisos. Molt propera a la seva marca personal va ser, en una cursa rapidíssima, molt intel·ligent i la seva tàctica la va portar a la 5a posició. 3'16''92 va ser el seu temps, a deu segons del primer lloc.

A la Mireia López li va arribar l'hora de córrer la final del 220 tanques. No va poder superar el registre de la semifinal i es va quedar a 37''12, creuant la meta en molt bona 5a posició.

Fora de l'ECAT cal destacar quatre rècords infantils a càrrec de Pol Vilà (Av Manresa) que va saltar 5,88 m en llargada. Martí Pagés (CM St. Cugat) va millorar el rècord en triple salt amb 11,77 m. Aaron Sola (CA Torredembarra) que va millorar el rècord infantil de llançament de disc amb 41,92. Laura Perpinyà (CA Torredembarra) va fer rècord infantil de triple salt amb 10,91 metres.
També va caure un rècord aleví, el va batre la Maria Vicente (ISS-L’H) en salt d’alçada amb una marca de 1,55 metres, superant-se a ella mateixa per un centímetre.